3000 dolláros bitcoin árfolyammal haknizik a BitMEX CEO

A BitMEX ügyvezetője, Arthur Hayes és a ‘Crypto Capo’ nevű elemző szerint a BTC árfolyama 2020 első felében újra fogja tesztelni a 3000$ árfolyamot.

Az április 9-én publikált friss BitMEX Crypto Trader Digest hírlevélben felhívják a figyelmet, hogy az amerikai részvénypiacok újra “elfinghatják” magukat, ami korrekcióra kényszerítheti a BTC piacát is.

Crypto Capo a március 12-ei krach előtt hasonló jóslattal állt elő, akkor is 3000$ dollárig tartó esésre figyelmeztetett.

Hayes is rázós menetet jósol

Hayes rövid távon az amerikai részvénypiacok korrekciójára számít az erős március végén indult emelkedő trend után. Szerinte a 2 billió dolláros szenátusi ösztönzőcsomag meghozta a befektetők étvágyát a részvények iránt, ám a friss emelkedés csupán egy hamis kitörés, és ugyanezt jó párszor elfogják még játszani a gazdasági felfordulás közepette.

Az ipar és szolgáltató szektor túlnyomó része hibernálásra került Európában és Egyesült Államokban, a világ vezető nyugati országai szabadesésben és ezt még a piacoknak – beleértve a bitcoinét is – újból és újból felül kell vizsgálnia.

Hayes szerint:

“Újratesztelheti a 3000$ dollárt, abszolút. Ahogy a SPX újrateszteli a 2000-et, várhatóan az összes eszközosztály újra ‘elfingja’ magát. Brutális volt az első negyedévi krach az eszközök értékére, és a régi rendszer közel 100 évnyi egyenlőtlenségét kell felszámolnunk.”

Március 12-én a BTC 3600$ dollárig zuhant indulva a bitcoin határidős piacokon, mint a BitMEX, OKEx és Binance Futures. Az azonnali piacokon viszont 4000$ fölött tudott stabilizálódni. Azóta eltelt közel egy hónap és a spot árfolyam a 7000$ ellenállással hadakozik kisebb-nagyobb sikerrel.

A komor jóslat ellenére Hayes optimista

Annak ellenére, hogy Hayes újabb krachra számít a részvénypiacokon és a bitcoin piacán, az év egészét nézve optimista álláspontot vall. Szerinte az év végégi az árfolyam el fogja érni a 20000$ dollárt mert histórikusan minden korábbi bitcoin felezést követő 10-11. hónapban tetőzött a BTC árfolyama.

Hayes ugyanakkor nem veszi figyelembe, hogy a Bitcoin a 11 éves fennállása alatt egyetlen komolyabb globális válságot se kellett túléljen, így az aktuális szituáció eltérő. A koronavírus keltette döntéshozói pánik és paranoia indokolt vagy indokolatlan, nem hivatásunk eldönteni, de tény, hogy továbbra is ezerszámra halnak meg naponta emberek az alapbetegségükre ráerősítő vírusban, mialatt a vezetők impotenciája számos országban tetten érhető.

V alakú felpattanásra egyre kisebb az esély ahogy a járvány újabb és újabb nemzetállamokat kényszerít korlátozásokra. A Bitcoin és a kriptogazdaság, ahhoz képest, hogy szűz globális körülmények között kereskedik, határozottan kijelenthető, jól állja a sarat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük