344 millió dollár vált semmivé az elmúlt 24 órában a kriptopiacokon

A Coinglass indexoldal adatai szerint az elmúlt 12 órában beindult eladási hullám hatására mintegy 266 millió dollár került likvidálásra. Az elmúlt 24 óra összes kényszerített pozíciózárása a cikk írásakor pedig 344,2 millió dolláron állt.

A kriptopiaci hangulat azután fordult délre, miután egy bálna 44 millió dollár értékű FTT-t mozgatott át az FTX tőzsdére, ami az FTX token (FTT) rohamos értékvesztését idézte elő.

A bálna gyaníthatóan a Binance volt, habár Changpeng “CZ” Zhao vezérigazgató tagadta, hogy a világ vezető kriptotőzsdéje állna az utalás mögött. Az FTT ára mindenesetre 30%-ot zuhant a tranzakciót követő órákban.

FTTUSDT árfolyam, FTX.com, TradingView

A bálna FTT utalási eladási hullámot váltott ki nemcsak az Alameda Research (az FTX tőzsde mögötti cég) FTT tokent illetően, de a teljes szektorban, miután megrendült a bizalom az Alamedában, ami meghatározó piaci szereplő több kriptobefektetési és kereskedési szegmensben is, lásd például a határidős kereskedési piacon az FTX tőzsde révén. A bizalom ingást az váltotta ki, hogy szárnyra kaptak olyan spekulációk, hogy az Alameda 14,6 milliárd dolláros eszközállományának zöme FTT és Solana (SOL) tokenekből épül fel.

Az FTT ~22%-ot, amíg a SOL 4,87%-ot esett az elmúlt 24 órában.

Az újabb, akár Celsius szintűre is terebélyesedhető, és megint a kriptovaluta piacok spekulációs oldaláról jövő dráma, nem kímélte a Bitcoin és az Ethereum árfolyamát sem. A BTC 4,55%, míg az ETH 6,23% mínuszban kereskedik a 24 órával ezelőtti árfolyamához képest. Az ETH pozíciók likvidálása 86 millió USD-t, a BTC pozícióké 70 millió dollárt tett ki az elmúlt 24 órában.

Az FTT token esetén 10,11 millió USD, értékben történt likvidálás az elmúlt 24 órában, míg a SOL likvidálás elérte a 26,5 millió dollárt. A Dogecoin (DOGE) és a MATIC szintén felkerültek a napos pozíciózárási listára a 15-15 millió USD kereskedői buktával.

A kereskedők rekt ranglistáját a Binance vezeti, majd követi a FTX és az OKX.