3500$ közelében a bitcoin, bajokra lehet számítani

Az elmúlt 24 órában 124 milliárd dollárról 119 milliárd dollárra esett a teljes piaci kapitalizáció miközben a bitcoin (BTC) árfolyama már a 3500 dolláros tartományban kereskedik.

Korábban a kereskedők többször arra utaltak, ha 3500 dollár alá esik a BTC árfolyama, akkor az árfolyamon könnyen egészen 3000 dollárig is eshet tesztelve a 2000-es tartomány felső régióit.

Merre tart a kriptopiac?

DonAlt, jól ismert tréder szerint a 3400 dollár körüli szintre esés nagyon is valószínű forgatókönyv.

Twitteren a következőt írta:

Tökéletesen reagált az ábrázolt szintekre. 3 500$ már háromszor jelentette a támasz szintet és ha még egyszer megüti, akkor áttöri. Majd végül ha megüti a (3 400$) szintet, akkor talán kereskednék újra. Mindaddig ülünk a kezünkön fullra befedezve.

További esések a 3000 dolláros tartomány felé egy felerősödött lefelé irányuló mozgáshoz vezethetnek.

3500 dollár közelében a bitcoin, bajokra lehet számítani
Forrás: TradingView

A napokban az Ethereum újra elvesztette második legnagyobb piaci kapitalizációs helyét több mint 6%-ot esve a dollárral szemben (mostanra 3%-ra szelídült).

Hsaka, egy másik kriptopénz kereskedő és elemző szerint három százalékos esés a bitcoin árfolyamában további esésekhez vezethetnek, de ennek ellenére nem valószínű a 12 hónapos alj, a 3122 dollár tesztelése.

“A tegnapi eladási rali elemzése nagyon szépen bejött. Visszapattant mielőtt elérte volna a 3 430 dollár támasz szintet. Átütötte az aljakat (zölddel) a konszolidációs szinteknél. Semleges kilátások nálam, nem shortolom a HTF támaszt. Védem a BTC shortomat, ADA-t és BCH-t tartom” magyarázta az elemző.

Volatilitás és alacsony ártartomány

A múlt hét során jelentette be Willy Woo piaci elemző, hogy a medvés kilátások egészen 2019 második negyedév végéig kitarthatnak.

Január másodikán a Crypto Dog kutató az nyilatkozta, hogy rövid távon ugyan a kriptopénz piac közel jár az aljához, de senki se számítson jelentős ralikra vagy új csúcsokra.

“A BTC megütötte az alját (talán már a legalját is), de nem fogunk lényeges ralit vagy új csúcsokat tapasztalni egy ideig, szóval nincs még miért túlzottan izgalomba jönni. Köszönjük az unalmas 2019-nek,” tette hozzá a kutató.

Az elemzők többségében úgy vélekednek, hogy a 2019-es évet alacsony volatilitás és tovább eső kereskedési aktivitás fogja jellemezni. Mialatt a kriptopénz piac viszonylag magas volatilitást mutatott januárban, az altok többsége a bitcoinnal egyetemben egy szűk tartományban kereskedett és nem volt képes áttörni a fő ellenállás szinteket vagy a fontosabb támasz szintek alá menni.

Amennyiben alapos és áttekintő bitcoin technikai elemzésre vagytok kíváncsiak, olvassátok el a CryptoFalka hétvégi elemzését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük