3,6 milliárd dollár értékű Bitcoin opció jár le pénteken, mi lesz az árfolyammal?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Körülbelül 3,6 milliárd dollár értékű Bitcoin opció jár le a mai napon. Ez a spekulánsoknak egy utolsó esélyt ad arra, hogy vagy előre meghatározott áron megvásárolják az eszközt vagy eladják azt. Ha sok befektető az utóbbit választja, akkor arra számíthatunk, hogy a Bitcoin kínálata növekszik a piacon, és lefelé viheti az árakat. Ha a vevők élnek opciójukkal, az felfelé tolhatja az árat.

Az Arcane Research adatai szerint a lejáró opciós szerződések száma 68 500 BTC a Deribit-en, a világ legnagyobb kripto határidős és opciós tőzsdéjén.

Az Arcane azt állítja, hogy a „max pain price” 54 000 dollár lehet. A max pain ár arra az árra vonatkozik, amelyen a még mindig tartott opciók kumulatív értéke a legalacsonyabb. Más szavakkal kifejezve ez azt jelenti, hogy a kereskedők nem kapnak nagy kedvezményt ahhoz képest, mintha csak egyszerűen Bitcoint vásárolnának a nyílt piacon. Viszont pénzügyileg veszteségeket könyvelnek el az miatt, hogy megvásárolták az opciókat és hagyták lejárni őket. A Bitcoin ára az elmúlt 48 órában 54 800 dollárról 52 900 dollárra esett vissza, vagyis az opciók jövője sokak számára utolsó utáni döntés lesz.

“Tekintettel arra, hogy a Bitcoinnal jelenleg hogyan kereskednek az áprilisi opciók lejáratának max pain árfolyama körül, rövid távon nem tűnik sem bullishnak, sem bearishnek a Bitcoin számára” – mondta Vetle Lunde, az Arcane Research elemzője. “Másrészről ez a kedvező lejárati ár az összes opciót eladók számára, ezért azt szeretnék, ha az árak ezen a szinten maradnának a pénteki lejáratig.”

A Bitcoin opciós szerződésekkel – amelyek lehetőséget adnak a kereskedőknek (de nem kötelezettséget) arra, hogy meghatározott áron vásároljanak BTC-t, általában minden hónap utolsó péntekéig lehet kereskedni. Különböző árszinteket kínálnak, amelyek mellett a kereskedők léphetnek és megvásárolhatják az eszközt. Természetesen mindegyik szerződés másképp van felépítve, eltérő vételárakkal, attól függően, hogy mikor vásárolták őket.

banner

A Bitcoin opció lejáratok megmozgathatják a piacot

Februárban 3,3 milliárd dollár értékű opciós szerződés járt le. Ekkor Denis Vinokourov, a Bequant kutatási vezetője azt nyilatkozta, hogy „az opció áramlatok még nem értek el olyan kritikus tömeget, hogy a piacot megmozgassák”. Vinokourov becslése szerint abban az időszakban több volt a BTC HODLing, mint a vétel és eladás, vagyis a kereskedésnek semleges hatása volt az árakra.

Lunde szerint ez a tendencia folytatódik most, különösen az április közepi árfolyam összeomlás után. Ekkor a Bitcoin ára 10 nap alatt 63 000 dollárról 49 000 dollárra esett vissza. “Általánosságban elmondható, hogy jelenleg több a tartás mint április elején” – jelentette.

Lunde esélyt lát azonban arra, hogy a lejáratok most megmozgassák a piacot. “Láttuk, hogy a Bitcoin 2021-ben az összes havi opció lejárta után erősen növekedett. Ezért a piaci fellépés azt sugallja, hogy a nagy értékű lejáratok rövid távon az ár megerősítését jelentik” – mondta.

Ebben a kérdésben egyet értett vele Rob Levy, a Hxro kriptokereskedési platform társalapítója is. Levy szerint a Bitcoin árfolyama az opciók lejárta előtt szokás szerint csökken, majd újra emelkedik. “Érdekes megfigyelni, hogy ez a dátum az elmúlt 5 hónapban az ár lokalizált mélypontját jelentette” – nyilatkozta.

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.