Egy bitcoin bálna közel 40 millió dollár értékű BTC utalt át egy évtized után

Egy sok bitcoint birtokló tárca tulajdonosa több mint 10 év inaktivitás után átutalta 1432,93 bitcoinját egy új címre. A Bitcoinok értéke mai árfolyamon számolva 37,8 millió dollárt ér.

bitcoin bálna

Erre a címre először 2013. április 8-án érkezett bitcoin. Ekkor az árfolyam még mindössze 195,40 dollár volt, jegyezte meg a Lookonchain on-chain elemzője.

bálna

Ez a legutóbbi bitcoin átutalás egy újabb bálnának volt a tranzakciója. De az elmúlt hónapokban több ilyen régóta inaktív bálna mozgatta meg bitcoinjait.

Április 24-én egy 12 éve inaktív bitcoin bálna közel 11 millió dollárnyi bitcoint utalt át egy másik címre. Ez a mozgás csak néhány nappal azután történt, hogy egy másik bálna kilenc év inaktivitás után közel 61 millió dollárnyi bitcoint utalt át. Még ugyanebben a hónapban egy harmadik tárca tulajdonosa is felébredt régóta tartó álmából, tíz év után 279 bitcoint mozgatott meg.

Ugyanezen a napon április 24-én egy Ethereum tárcacím, amely már részt vett a projekt kezdeti érmekiadásában is, több mint 7 év nyugalmi állapot után felébredt, és egyetlen etert utalt át.