Fél milliárd dollár értékű ETH-et mozgatott át egy kriptobálna

Egy titokzatos kriptobálna hívta fel magára a közösség figyelmét a hét elején, miután közel 505 millió dollár értékben mozgatta át Ethereum (ETH) eszközeit. Érdekesség, hogy a tranzakció során az érmék saját letétből kerültek át központosított kriptotőzsdére.

A tranzakciók, amelyek először a blokklánc-megfigyelő Whale Alert figyelmét hívták fel, mindössze 0,00183 ETH (körülbelül 3,38 dollár) tranzakciós díjat vontak maguk urán. A Santiment blokklánc-elemző cég szerint a tranzakció az elmúlt fél évtized egyik legnagyobb saját letétből kriptotőzsdére történő átutalását jelenti. Az átmozgatás végállomása a Binance, vezető kriptotőzsde lett.

Nem ez az átutalás volt az egyetlen, amely nagy mennyiségű Ethereumot érintett ezen a héten. Egy másik névtelen tárcából hétfőn 12 óra alatt hat különálló tranzakcióban mintegy 77 482,16 ETH-et küldtek különböző Coinbase-címekre. Mivel az Ethereum jelenleg 1900 dollár felett kereskedik, ezeknek a tranzakcióknak az együttes értéke meghaladja a 147 millió dollárt.

Ébredeznek a bálnák, ez általában jót jelent

A múlt hónapban a Santiment felfedte, hogy jelentős eszközmozgások történtek az Ethereum hálózaton. Két, 5 hosszú év óta érintetlen címről mozgattak át jelentős mennyiségű ETH-et. A szunnyadó bálnák eszközmozgatása történelmileg gyakran jelzi a nagyobb árváltozásokat, általában pozitív irányba.

A vállalat által kiemelt címek 2018 novemberében 150 000 ETH-et halmoztak fel, és 2023. április 18-án likvidálták a teljes állományukat. Bár a minta mérete túlságosan korlátozott ahhoz, hogy piaci manipulációra lehessen következtetni, a 2018-as megszerzésük és a közelmúltbeli kivonásuk időzítése arra utalhat, hogy ezek a címek rendelkeztek némi ismerettel a piaci trendekről: a 150 000 ETH felhalmozása 2018 végén egybeesett azzal, hogy az árak 125 dollár alá estek, ami csak néhány héttel azelőtt történt, hogy a piac elérte a mélypontját, majd ezt követően megugrott a piac.

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek