40 millió felett a legalább 1 satoshival rendelkező bitcoin címek száma

Azt azért elég sok hírből és eseményből is lemérhetjük, hogy a bitcoin milyen széles körben elterjedt már a világon. Nem túlzás azt állítani, hogy a legnagyobb kriptovaluta most már a mindennapok részévé vált és egyre több helyen egyre több dologra használhatjuk. Egy újabb adat igazolja ezt, méghozzá az, hogy most már 40 millió címnél is több birtokol legalább egy satoshit. Ugye egy satoshi 0,00000001 BTC-nek felel meg és ez a bitcoin legkisebb tranzakciós egysége, ami rögzítésre kerül a blokkláncon.

Masszívan növekszik a BTC címek száma

A legtöbb, 2021-ban növekedést bemutató cím egyébként nem rendelkezik 0,01 BTC-nél többel. A BTC árát nem csak a nagy érdeklődés hajtja felfelé, hanem a nagyszerűen kitalált felezési módszer. Ennek következtében a bitcoin bányászok egyre kevesebb BTC-t kapnak a tranzakciók validálásáért. A legutolsó felezés 2020. május 11-én történt, azóta 6,25 BTC jár blokkonként. Mivel azonban a bányászat nagyon költséges tevékenység, a BTC árának is mennie kell felfelé, hogy mozgásban tartsa a bányászokat. A jelenlegi adatok azt mutatják, hogy a fentebb említett 40 millió címből közel 20 millió birtokol legalább 0,001 BTC-t. 2019 év végén még csak 11,5 millió ilyen cím volt. Ahhoz az évhez képest jelentősen, 100 ezer címmel megugrott azon birtokosok száma is, akik legalább 10 BTC-t birtokolnak.

Bitcoin címek

Nagyjából 10 millió olyan cím van, amelyik 0,01 BTC-vel rendelkezik, ami 34%-os növekedés 2020-hoz képest, amikor még 7,3 millió ilyen cím volt csak. Ezekből az adatokból az a következtetés vonható le, hogy főleg a kisebb forrásokkal rendelkező magánszemélyek azok, amelyek érdeklődnek és nyitnak a bitcoin irányába. A legalább 10 ezer BTC-vel bíró címek biztosan alapkezelőkhöz és intézményi befektetőkhöz tartoznak, ők nem babrálnak privát kulcsokkal. Az tehát tény, hogy növekedés volt a BTC címek számában, viszont semmiképpen nem mondanánk azt, hogy ez a felhasználók számának növekedését is jelenti. Hiszen nagyon gyakori, hogy egy felhasználó több címmel is rendelkezik egyszerre biztonsági okokból.