40 országot járt be a bitcoinnal – tényleg lehet csak BTC-vel utazni?

Ahogy a bitcoin (BTC) népszerűsége egyre nő, egyre többen használják különböző területeken, többek között befektetési és fizetési formaként. De milyen lehet a fél világot bejárni és csak bitcoint használni?

A kriptopénz támogatói úgy vélik, hogy a bitcoin széles körű elfogadásához továbbra is egyre több felhasználási lehetőséget kell találnia.

A bitcoin használatának egyik lenyűgöző példája egy Paco de la India nevű egy utazótól származik, aki útnak indult, hogy kizárólag bitcoin segítségével járja be a fél világot. A Bitrefill kripto e-kereskedelmi platformmal nemrégiben készített interjúban Paco a bitcoin globális elfogadásáról, emlékezetes élményeiről és a lehetséges hiperbitcoinizációról beszélt.

Paco eddig 40 országban járt Dél-Amerikában, Észak-Amerikában és Afrikában. Paco tapasztalatai rávilágítottak a bitcoin bevezetésével kapcsolatos kihívásokra az általa meglátogatott országokban. Meglehetősen borús képet festett, megjegyezve, hogy az árfolyam volatilitása miatt az emberek ódzkodnak attól, hogy a bitcoinra támaszkodjanak.

Ehelyett azt figyelte meg, hogy a stabilcoinok, mint az USDT, népszerűbbek a helyiek körében, akik inkább HODLEREK a bitcoinnal, minthogy mindennapi tranzakciókra használják. Ebben az esetben kihívássá vált számára, hogy kiválasztott területeken bitcoinnal fizessen.

Összességében rámutatott, hogy az elfogadás fokozatosan zajlik, de szükség van a gyorsított erőfeszítésekre.

Paco szerint az emberek általában nagylelkűek a bikapiac idején, ami megkönnyítette számára az adományok fogadását (az utazása közösségi adománygyűjtés révén valósult meg). A medvepiac idején azonban nehezebbé váltak a dolgok, ami az adományok csökkenését eredményezte. Figyelemre méltó, hogy az utazó akkor kezdte meg az útját, amikor a bitcoin 50 000 dollár körüli árfolyamon állt, majd közel 69 000 dolláros történelmi csúcsot ért el.

“…Mindenki nagyon boldog volt, az élet jól ment, de lassan és fokozatosan elkezdett az árfolyam csökkeni. A cég kezdett visszalépni, az emberek kezdtek kiszállni… Én nem tudtam olyan szabadon menni, ezért mindig kerestem olyan embereket, akik vendégül láttak a házukban, és így betekintést nyertem abba is, hogy milyenek a helyiek” – mondta.

Érdekességként említette, hogy útját megszakította a szabályozási bizonytalanság miatt, amely néhány szponzorát érintette. Konkrétan kiemelte, hogy a Paxful peer-to-peer kereskedési platform bezárása hatással volt rá. Érdemes megjegyezni, hogy a Paxful szolgáltatásai azóta helyreálltak.

A jövőre nézve Paco megjegyezte, hogy folytatni kívánja küldetését, miközben segít új bitcoin-közösségek létrehozásában. Rámutatott arra, hogy az emberek oktatása a bitcoin elfogadásához elengedhetetlen.

Kapcsolódó cikkeink: