Egy befektető évi 41%-os hozamot ért el napi 5 dolláros Bitcoin befektetéssel

A hétvégén egy, a Redditen vírusként terjedő poszt megmutatta, milyen előnyökkel jár, ha minden nap kis összegekkel néhány dollárt Bitcoinba fektetünk.

A kitartás és a pénzügyi óvatosság lenyűgöző történetét mondta el egy Reddit-felhasználó, aki egy egyedülálló befektetési kísérletbe kezdett. Bemutatta, hogy a kis összegek következetes befektetésével, vagyis a dollárköltség-átlagolással a Bitcoinba történő befektetés milyen hozam tud generálni.

Az u/Gorillahair2000 nevű Redditor egy kísérletet kezdett annak megállapítására, hogy érdemes-e naponta mindössze 5 dollárt Bitcoinba fektetni, és egy teljes éven keresztül szorgalmasan rögzítette a a fejleményeket.

reddit bitcoin befektetés

A naponta 5 dolláros befektetéssel 365 nap után a Redditor összesen 0,075 bitcoint halmozott fel. Az átlagos vásárlási árfolyama 24 108 dollár volt, míg a Bitcoin aktuális árfolyama a poszt megjelenésekor 34 158 dollár volt. A legalacsonyabb ár, amin Bitcoint vett az 16 115 dollár volt, míg a legmagasabb 34 999 dollár. Az egy év alatt a teljes befektetés összege 1 825 dollárt tett ki, a befektetés aktuális értéke pedig 2 585,75 dollár volt, ami +41,68%-os nettó változást eredményezett.

Egy kávé árát fektette be

A Redditor azt is megjegyezte, hogy minden egyes vásárlásnál 0,5-1,0%-os spreadet számoltak el, vagyis a kalkulált hozam a díjakkal való kiigazítás után maradt ennyi. A felhasználó jelezte, hogy a Strike alkalmazással, egy népszerű Bitcoin Lightning tárcával vásárolt, majd a Bitcoint egy hardvertárcába tette ki.

A Redditor befektetése tehát, ami körülbelül egy 5 dolláros Starbucks kávé értékének felel meg, tehát majdnem 600 dollárnyi hozamot termelt.

Ez az egyszerű kísérlet is azt bizonyítja, hogy a Bitcoinba való befektetés még szerény költségvetéssel is jelentős hozamot hozhat. Továbba bizonyítja a dollárköltség-átlagolás erejét. Ez tehát egy olyan befektetési stratégia, amely az eszközök árától függetlenül, meghatározott időközönként történő következetes vásárlását jelenti, ezáltal enyhítve a piaci volatilitás hatásait.

Ez a jó példa is rávilágít továbbá a Bitcoin legfőbb előnyeire. Mégpedig hogy biztonságos és stabil befektetés, amely nem értéktelenedik el, mint az inflációhoz kötött hagyományos megtakarítási eszközök.