Tovább terjeszkedik a Strike, újabb kereskedő számára teszi elérhetővé a Lightning Networköt

A Bitcoin fizetések és tárcaszolgáltató Strike partnerségre lépett a Fiserv fintech óriáscéggel annak érdekében, hogy integrálja a Lightning Network fizetéseket a Fiserv terminálszolgáltatója, a Clover számára. 

A Strike vezérigazgatója, Jack Mallers szerint az integráció lehetővé teszi a Clover Commerce értékesítési megoldásait használó vállalkozóknak, hogy a Lightning Network segítségével Bitcoint tudjanak elfogadni. Hozzátette, hogy a szolgáltatás eleinte egy 90 napos próbaidőszakon megy keresztül. Ezen idő alatt az elszámolási sebességet, a költségeket és azt vizsgálják, hogy az integráció új vásárlókat hoz-e a kereskedőkhöz. Amennyiben ez sikeresnek bizonyul, abban az esetben minden Clover kereskedő számára  lehetővé teszik az Lightningot.

Jakc Mallers, Strike vezérigazgató szerint az integráció nem korlátozódik a Strike-ra. Ehelyett a kereskedők bármilyen forrásból képesek lesznek elfogadni a Lightning fizetéseket. A próbaidőszak már mostantól aktív, és a Clover kereskedők elérhetik a Strike-ot, hogy lehetővé tegyék az olcsóbb és gyorsabb fizetéseket a Lightning Network segítségével. Az újításnak köszönhetően a Clover szolgáltatását használók arra számítanak, hogy ezzel egyre több vásárló választja majd őket.

A kísérleti időszak után a Strike az App Store-on keresztül közvetlenül integrálódni fog a Cloverrel.

„Ez lehetővé tenné, hogy a Lightning alapértelmezés szerint minden Clover kereskedő számára elfogadott fizetési hálózatként jelenjen meg az olyan kártyahálózatok mellett, mint a Visa és a MasterCard.” – mondta Mallers.

A Strike és a Lightning története

A Strike egy letétkezelő platform, amely különböző funkciókat kínál a felhasználóinak. Ezek között van annak a lehetősége, hogy fizetésüket Bitcoinban kapják, vagy használják a Lightning nyújtotta előnyöket. Továbbá lehetővé teszik az alternatív LN-tárcák, köztük a CashApp és a Muun tárca működését a Cloverrel.

Még 2022-ben a Strike bejelentette, hogy együttműködnek a Shopify, a Blackhawk és az NCR cégekkel, hogy az USA-ban működő kereskedők számára integrálják a Lightningot. Ezzel lehetővé válna, hogy a lakosok gyorsan és könnyedén BTC-vel fizethessenek több nagy hírnevű vállalatoknál, mint a McDonald’s vagy a Walmart.

Bár Mallers eredetileg azt ígérte, hogy ez 2022-re teljes mértékben megvalósul, december végi bejegyzésében elismerte, hogy az integrációra vonatkozó ütemtervei tévesek voltak.