Újabb történelmi csúcs: 3100 dollár felett az Ethereum

A világ legnagyobb piaci értékű altcoinját, az Ethereum ethert (ETH) az év elején még 750 dollárért vették. Miután a Bitcoin decemberben átlépte a 2017-es év végi történelmi árfolyam csúcsát, az Ethereum közösségben sokan arra számítottak, hogy az ETH is idővel ugyanezt teszi. Így is történt, hiszen a kriptovaluta sorra dönti meg az árfolyam rekordjait.

A reggeli órákban az Ethereum átlépte a bűvös 3000 dolláros árszintet, a cikk írásának idején pedig 3142 dolláron kereskedtek a népszerű kriptopénzzel. Az elmúlt 24 órában 8,52%-os árfolyam emelkedést láthattunk.

Elég sok tényező járulhatott hozzá az Ethereum bikapiacához és az árfolyam meglódulásához. A Bitcoin árfolyama is megindult, jelenleg 58 500 dollár felett jár a BTC, ami szokás szerint erős katalizátorként működik az altcoinokra nézve. Itt azért érdemes megjegyezni azt, hogy az ETH legutóbbi árfolyam emelkedése jóval a BTC fellendülése előtt kezdődött.

A 3100 dolláros árfolyam mögött természetesen más tényezők is állnak. Az elmúlt héten az egyik legfontosabb hír az volt, hogy az Európai Befektetési Bank kibocsátotta az első digitális kötvényt az Ethereum blokkláncán. Az, hogy az EIB felkarolta az Ethereumot, egy újabb lépés a blokklánc és a kriptovaluták mainstream elfogadása felé.

Emellett az elmúlt hónapokban a DeFi értéke és a felhasználók száma is folyamatosan emelkedett annak ellenére, hogy az Ethereumon a tranzakciós díjak továbbra is magasak.

A Santiment nemrég rámutatott arra is, hogy folyamatosan nő az Ethereum bálnák száma, miközben egyre több új ETH címet hoznak létre. Az érdeklődés tehát töretlen a világ második legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénze iránt, ami újabbnál újabb árfolyam rekordot sejtet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.