42%-ot ment a Bitcoin történetének negyedik legerősebb raliján

Úgy tűnik csak egy múló megfázásnak tekinthető az október 23-ai bitcoin áresés, mikor a digitális eszköz percek alatt 8000 dollárról 7500 dollárig zuhant. Ma reggelre ugyanis (06:45) az árfolyam egészen 9600 dollárig emelkedett, 24 óra alatt 2300 dollárt faragva a szerdai veszteségből. Volt olyan napszak, mikor a BTC jóval 10 000 dollár fölött (10 600$) kereskedett.

A vélhetően a kínai elnök nyilatkozata által kiváltott rali annyira túlhevült, hogy a BitMEXRekt, BitMEX bitcoin határidős instrumentum likvidálásokat követő Twitter robot egy időre elérhetetlenné vált.

40%-ot emelkedett a Bitcoin 24 óra leforgása alatt

Alex Kruger influenszer és kriptoszakértő tweetje szerint a Bitcoin a publikálás idején 42%-os pluszban járt, ami a negyedik legnagyobb emelkedés a Bitcoin 10 éves történetében, és egyben a legnagyobb 2011. május 10-e óta.

“$BTC +42%-ot emelkedett ma

– 4. legnagyobb emelkedés a történelmében és a legnagyobb 2011. május 10. óta (napi megtérüléseket összehasonlítva).

– 15. legnagyobb kétnapos megtérülés a történetében, 2013. november 18. óta.

Köszi Kína.

Hszi elnök az igazi Kriptopapa.” – @krugermacro

Gurbács Gábor szerint, aki a VanEck digitális eszköz osztályát vezeti, a tegnapi rali 3 fő okra vezethető vissza:

1) pénteken jártak le a legfrissebb CME bitcoin határidős szerződések, ami általában magas volatilitást eredményez az azonnali piacokon, méghozzá gyakran felfelé;

2) Hszi-Csin-ping kínai elnök bejelentette, támogatja a blokklánc technológiai fejlesztéseket és elfogadottságát Kínában;

3) Lengyelországban elkapták a Crypto Capital finanszírozási platform ügyvezetőjét. A vállalat kriptovaluta vállalkozásoknak kínál pénzügyi megoldásokat, beleértve a Bitfinex tőzsdét, aminek a vállalat 850 millió dollárral tartozik.

Enyhe korrekció várható

A tegnapi mozgások tagadhatatlanul bikásnak tekinthetők, de már megjelentek azok a kommentátorok, akik korrekcióra számítanak. Nunya Bizniz népszerű elemző rávilágított, hogy a BTC negyedik legnagyobb négyórás gyertyája, ami a BitMEX-en elérte a 10600 dollárt, egy “tökéletes 9-es Tom Demark szekvenciális.”

Bizniz szerint egy “TD 9 általában trendfáradást jelez,” arra utalva, hogy várhatóan újabb stagnálás vagy egészséges korrekcióra lehet majd számítani mielőtt újra emelkedésbe kezdene. Tone Vaysre hivatkozva a 4 – 16 órás chartokon 1 – 4 darab korrekciós gyertyára számít.