45 millió dollár értékű bitcoint casht és bitcoint loptak el SIM-kártya hack révén

Amennyiben hitelesek a beszámolóban írtak, akkor egy hacker 45 millió dollár értékű bitcoin cash (BCH) és bitcoin (BTC) vagyont utalt ki Josh Jones, Dreamhost alapító tárcáiból.

Egy február 22-én Redditen megjelent Josh Jones bejegyzés szerint – amit azóta töröltek – a lopást SIM-kártya cserés technikával hajtották végre.

Szerencsére az eljegyzést elmentette Dovey Wan twitteres kriptovaluta influenszer, akik tweetek sorozatában osztotta meg a történteket.

Az alapján Jones 45 millió dollárt vesztett. 30 millió dollár értékű bitcoin casht (kevesebb mint 100 000 BCH) és 15 millió dollár bitcoint (1 500 BTC).

Jones a tények ismertetése után a bányászközösséghez fordult, arra kérve őket, hogy segítsenek visszaszerezne a kriptóit, amiért cserébe óriási jutalmat ajánlott fel.

“Csak 3 konfirmációnál járt, ha bármelyik bányász/ A közösség tudna segíteni valahogy, megvannak a privát kulcsaim. Segítség, segítség, segítség… természetesen nagy jutalommal jár.”

Wan tweetje szerint a hacker ezek után elkezdte kisebb csomagokra bontani az ellopott bitcoinokat és azt később mixerekbe utalni.

Amennyiben a bitcoin cash bányászok 51% nem dönt úgy, hogy reorganizálja a hálózatot és például visszaállítja a tranzakciókat, amik a hack miatti kiutalásért felelnek, akkor Jones elkezdhet belenyugodni a veszteségbe. A Bitcoin bányászok esetében ez szinte teljességgel lehetetlen lesz.

A SIM-kártya cserés támadások több alkalommal is effektív támadási módszernek bizonyultak azok ellen, akik például a mobiljukon tárolják a kriptóikat vagy a tárcáikhoz való belépéshez SMS-es megerősítést kapcsoltak. Komolyabb összegek esetében minden esetben érdemes hidegtárcán, maximális biztonsági intézkedések alkalmazásával (2FA, ujjlenyomatos feloldás, extra PIN-kód stb.) digitális eszköz értéket mozgatni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük