5 kriptós rémálom, amik tönkrevágják az egész éjszakát

Egyesek úgy tartják, hogy alvás előtt az utolsó dolog, amit csinálunk vagy látunk, álmunkban visszatérhet. Tehát ha lefekvés előtt még vetsz egy utolsó pillantást a kriptovalutáidra, nagy valószínűséggel velük fogsz álmodni. De mint tudjuk nemcsak tündérmesébe illő álmok léteznek, hanem rémálmok is, amelyek tönkretehetik az egész éjszakát. Ha te is izzadtan ébredsz az éjszaka közepén és azonnal a kriptóidat ellenőrzöd, nem vagy vele egyedül. Nézzük, milyen kriptós rémálmok gyötrik az igazi HODLEReket!

Hackertámadás

Ha az összes kriptovalutádat nem egy kriptotőzsdén tartod, feltételezhetően elővigyázatos vagy. De sokan túl lusták ahhoz, hogy több különböző helyen tárolják azokat. Bár a kriptotőzsdék hackertámadás esetén visszatérítik az ellopott pénzt, azért 100% garancia nincs semmire sem. Ha a bitcoinodat és az altcoinjaidat megfelelő tárcában tárolod, továbbra is áldozatul eshet a rosszindulatú programokkal vagy zsarolóprogramokkal elkövetett kibertámadásoknak. Igen gyakori az adathalászat és a sim csere is. Ezek a hackertámadások a kriptoiparnak csak az elmúlt évben több, mint 4,5 milliárd dollárjába kerültek, nem kevés álmatlan éjszakát okozva mind a kriptotulajdonosoknak, mind pedig a kriptotőzsdéknek.

Veszteség

A tapasztalt kereskedők a megbízásokat letudják állítani és korlátozni, hogy elkerüljék a totális csődöt, azaz a kripto szlengben használt REKT-tet. De a világ összes tapasztalata sem fog segíteni rajtad, amikor a BitMEX kereskedési hibát tapasztal vagy ha a Binance teljesítményproblémákkal küzd.

Amint azt egy dühös kereskedő írta a Binance vezérigazgatójának a múlt héten, senki sem fogja visszatéríteni neked azt a pénzt, amit azért vesztettél el, mert nem tudtad lezárni a megbízást.

Kriptó seed phrase elvesztése

Függetlenül attól, hogy egy fatörzsbe vésted vagy esetleg egy papírdarabkára írtad, bármikor elvesztheted a seed phrase-edet, amivel a hardveres tárcának is annyi. Rengeteg olyan esetet hallottunk már, amikor a felhasználónak oda lett a bitcoinja, mert elfelejtette a 12 vagy 24 szavas azonosítót.

Ha hajlamos vagy arra, hogy még a kocsid kulcsait is elhagyd, most lehet berezeltél. A kriptotárca visszaállításához szükséges seed phrase-t ugyanis úgy kell őrizned, mintha maga a szent grált találtad volna meg.

Kriptovaluta adózás

Legyünk őszinték! Adóbevallást készíteni nem éppen szórakoztató. Piszkosul bonyolult, a hatóság előszeretettel turkál az állampolgárok zsebében, ha fiat pénzről van szó. A kriptovalutákkal kapcsolatos adóbevallás viszont a legrosszabb rémálmok közé sorolható.

Amikor a szabályok folyamatosan változnak, nincs egyetértés még a hatóságok között sem, az utolsó dolog, amire egy kriptotulajdonosnak szüksége van, az egy nagy összegű számla, amit a helytelen adóbevallás miatt kapott.

A bitcoin lenullázódik

Egész éjszaka forgolódsz az ágyban, egyik rémálom követi a másikat. Mennyiségi enyhítés, fenntarthatatlan pénzügyi rendszer, közeledő gazdasági világválság, negatív kamatlábak… és akkor izzadtan arra ébredsz, hogy a bitcoin ára nullára futott. Pocsék egy álom efelől nincs kétség, de aztán ellenőrzöd az árakat és rájössz, hogy a félelmetes sötét éjszakát, a napfényes reggel követi, amely újabb lehetőségeket tartogat számodra és a kriptoipar számára is. A rémálmok közül ugyanis ennek van a legkisebb esélye, hogy bekövetkezik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.