45 000 ember testhőmérséklete = havi egy bitcoin

Az egyre környezetkímélőbb bitcoin bányász energiaforrások utáni kutatás közepette szinte mindenki megfeledkezett az egyik ‘legnyilvánvalóbb’ megoldásról.

Te vagy a Duracell

A Motherboard friss cikke nem nélkülözi a túlzásokat, mielőtt az alternatív bitcoin energiafogyasztási megoldásra térne: az emberi testhőmérsékletet hasznosítására. “Minden egyes tranzakció 10 háztartást tudna árammal ellátni egy teljes hétre”! “Több energiára van szüksége mint Franciaországnak, Oroszországnak és Vatikánnak együttesen”! “Elegendő energia ahhoz, hogy a világ strandjainak homokját üveggé változtassa, ami mellé egy óriási üvegrakétát is felépíthetnénk és azt az Alfa Kentauira kilőnénk”!

Az állítások többsége nonszensz és egy a kontextusából kiragadott propaganda miközben nyilvánvaló, se a bányászközösség, se a szélesebb kriptoközösség nem vonja kétségbe az energiahatékonyság fontosságát. Erre van már számos kezdeményezés, a megújuló energiahasznosítástól, a rigek által kibocsátott hő újrahasznosításán és a hűvösebb klímájú országok többletkapacitásán keresztül egészen mindezek kombinációjáig.

Az már csak hab a tortán, hogy a cikk teljesen figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy a bitcoin bányászat 80%-a megújuló energián alapul.

De nem is baj, mert itt az MSM kompatibilis alternatíva

Egy holland vállalat az Institute of Human Obsolescence (IoHO) szerint az emberi testhőmérséklet tökéletesen megfelel (ha rémlik valakinek a Mátrix…) a kriptovaluta bányászatra, bár… kicsit sokra van szükség.

2015 óta 37-en jelentkeztek a bányászatra és eddig összesen 212 órányi bányászati időt tudnak maguk mögött. Ez összesen 127.2 Wattnak felel meg, ami 0.6 Wattot jelent óránként. Szóval mennyi emberre is van szükség egy bitcoin kibányászásakor havonta?

Sokra

Elméletben egy Antminer S9 1 375 Wattot fogyaszt óránként és körülbelül 0.6 BTC-t bányászik évente. 1.66 S9-esre van szükségünk egyetlen bitcoin kibányászására évente ami 2292 Wattot fogyaszt óránként. Ennek az egy havi bitcoinnak a kibányászása 12x annyi energiát igényel, azaz 27.5 kW/h-t.

Ha egy átlagos személyből 0.6 Wattot tudunk kinyerni havonta, az azt jelenti, hogy 45 833.33 főre van szükségünk 27.5 kW/h előállításához.

Mondjunk inkább 45 834 főt mert egyharmad főt se a chemtrailesek, de még az emberi jogi szervezetek sem tolerálnák.

Havi 1 bitcoin egy viszonylag jó keresetnek számít havonta, de hogy egy kisebb város népességét összetereljük és 24/7 egy gépre legyen kötve, ami a testhőmérsékletét alakítja elektromos árammá, az már egy kissé mátrixi.

És ha Mátrix?

Az IoHO jelenlegi módszere nyilvánvalóan nem eléggé hatékony, és csak a testhőmérséklet 1%-át tudja árammá alakítani. Ha viszont tényleg mátrixosra vennénk a jövő bitcoin bányászatát, akkor mindössze 320 főre van szükségünk havi 1 bitcoin kibányászásakor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük