48 millió dolláros Bitcoin csodajárgány kerül árverésre Miamiban

A “Bitcoin autó” fantázianévre keresztelt személygépjármű a BTC sikertörténetének részeként kerül kalapács alá. A kocsit az érdeklődők Miami Beach-en tekinthetik meg teljes pompájában, ugyanis ott lesz kiállítva míg új gazdára nem talál. 

A szóban forgó autót, ami egy 2013-as évjáratú Toyota Prius, annó 1 000 bitcoinért vásárolták meg. Az árverés a közelgő Bitcoin 2023 konferencia keretein belül fog lezajlani, ami 2014 óta minden évben megrendezésre kerül Miamiban. A csúcstalálkozó idén május 18-a és 20-a között valósul majd meg.

Magát az aukciót a Scarce.City online piactér vezényeli majd le, ahol a licitálás május 10-én kezdődött s egészen a konferencia végéig, azaz május 20-ig tart. Az aukciós portál megítélése azonban meglehetősen vitatott, mivel sokan úgy vélik, hogy ócska és gagyi dolgokat árusítanak a felületen.

A jármű jelenlegi tulajdonosai, Devin Konopa és Austin Craig, lehetővé teszik majd a Bitcoin 2023 résztvevőinek, hogy szemügyre vegyék a kocsit a licit befejezése előtt. Sőt, még azt is megengedik számukra, hogy aláírják, összefirkálják vagy bármiféle módon megjelöljék azt.

Bitcoin Toyota Prius

„Ez a Prius a köztudatosság növekedését, a digitális valuták elfogadását és egy jelentős fordulópontot is reprezentál a Bitcoin térhódításában”, nyilatkozta Konopa.

A “48 millió dolláros Prius” megnevezés egyébként a kriptoeszköz valaha elért legmagasabb árfolyamából ered, ami mellett az 1 000 BTC-s vételár 48 millió dollárnak felelt meg. Ez a becenév rajtamaradt a 10 éves Toyotán, ami ez idáig 30 különböző Bitcoin rendezvényen tette tiszteletét. Emellett pedig még pénzszállító autóként is funkcionált, több százezer dollárt fuvarozva, a BTC ATM-ek hajnalán.

A legmagasabb licit jelen pillanatban 3 130 dollár, vagyis 11,5 millió satoshi, amit a Johnny Dollar nevű Twitter felhasználó tart. Ha valaki licitálni szeretne, a FirstBitcoinCar.com weboldalon megteheti. Egy kis szerencsével pedig meg lehet, hogy az övé lesz a valaha volt első Bitcoin autó!