48 000 dollár alá zuhant a bitcoin, óriási felfordulás van a tőzsdéken is Biden adóemelése miatt

Pánikhullámot váltott ki Joe Biden tőkenyereség-adó emelésre vonatkozó új törvénytervezete. A bitcoin árfolyama 48 000 dollár alá zuhant, eséssel indítottak a tőzsdék is. 

Az utóbbi napokban a bitcoin eléggé gyengélkedett, a mai nap pedig újabb csapást mért a legnépszerűbb kriptovalutára. A Bloomberg értesülései szerint Joe Biden amerikai elnök 39,6%-os tőkenyereség-adót jelenthet be, ami a mostani duplája lenne. Ha ehhez hozzávesszük még a már meglévő adót a befektetésből származó jövedelemre, akkor összesen 43,4%-ot tehet ki a befektetésekre fizetendő adó mértéke.

A hír hatására negatívba fordultak a tőzsdék, a bejelentés komoly hatással volt a kriptovalutákra is. A bitcoin árfolyama 48 000 dollár alá zuhant és pórul jártak az altcoinok is, több mint 11%-ot zuhant az Ethereum árfolyama, de a héten népszerű Dogecoin sem úszta most meg, 19%-ot esett a mémcoin ára az elmúlt 24 órában.

Biden törvényjavaslata állítólag csak azokra vonatkozik, akik egy éven belül több mint 1 millió dollárt keresnek, és ugyanennyi ideje rendelkeznek a vagyonnal. A “Biden-adónak” becézett törvénytervezet a New York-i és a kaliforniai milliomos befektetőket sújtaná a leginkább. A New York-iak számára az állami és szövetségi tőkenyereség-adó együttesen akár 52,22% is lehet, a kaliforniaiak esetében pedig 56,7%.

Ma reggel eséssel indítottak az európai tőzsdék, többek között a magyar BUX is.

A bitcoin a tegnapi napot 51 000 dollár közelében zárta, a hajnali órákban viszont megindult az árfolyam lefelé. Reggel 9 óra körül egészen 47 800 dollárig zuhant a legnagyobb piaci kapitalázcióval rendelkező kriptovaluta árfolyama. A cikk írásának idején 48 365 dolláron kereskedtek egyetlen BTC-vel. Ha a bitcoin nem tud talpra állni, akkor a következő támasz akár 47000 vagy 45.000 dollár is lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük