5 elképesztő tény a bitcoinról, ami segíthet átértékelni a róla alkotott képed

 • 39
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Még ha nem is rendelkezel bitcoinnal vagy kereskedsz kriptovalutával, akkor is valószínű, hogy már rengeteg hírt hallottál a bitcoinról. A július 10-i 13.000 dolláros határt átlépő, és azóta is 10.000 dollár körül mozgó bitcoin, a világ legnagyobb kriptovalutája és minden bizonnyal a te érdeklődésedet is felkelti a következő elképesztő számokkal.

1. A világ kevesebb, mint 1%-a használ bitcoint

Ez szokatlanul kicsinek tűnik és valójában az is. Sokan már nem tudnak létezni sem a kriptovaluta nélkül és könnyű még azt a tényt is elfelejteniük, hogy bizony nagyon korai szakaszban vagyunk. A világ nagy része még nem is hallott a bitcoinról, és kevesebb, mint 1% használja igazából, 32 millió regisztrált bitcoin pénztárcával 2019 első negyedévében.

2. Emelkedik a bitcoint használó nők száma

A felhasználók száma még mindig kicsit alacsony, de ha a Facebook kriptovalutája, a Libra valaha is eléri a kitűzött céljait, több mint két milliárd ember lesz, akinek egy része a bitcoin útjára léphet. Az alacsony számok, a tranzakciós sebesség, a hashráta és a hálózati használat ellenére, igenis emelkedik a kriptovalutát használók száma.

Még ennél is érdekesebb, az a tény, hogy a bitcoint használó nők aránya elérte a 9,91%-ot, ami szintén kicsinek tűnhet, de tavaly ez a szám még csak 3% volt. Több nő lép be a kriptotérbe, és ez rendkívüli figyelmet érdemel.

3. A bitcoin felhasználók inkább az asztali számítógépet részesítik előnyben, a mobillal szemben

Ha úgy gondolod, hogy a világ elment a mobilok irányába, igazad is lehet, hisz 2018-ban az internethasználat 80%-át mobilon bonyolították. A trendekkel ellentétben viszont úgy tűnik, hogy a bitcoin felhasználók inkább a számítógépet preferálják. A felhasználók 75%-a makacsul ragaszkodik az asztali számítógépéhez. De mégis miért nem hajlandóak tágítani a Mac-től és a PC-től? A kereskedőknek még mindig szükségük van legalább egy nagyméretű képernyőre (vagy akár kettő, háromra) ahol sokkal könnyebben át tudják látni a dolgokat és sok esetben kényelmesebb a számítógép billentyűzetét használni a mobiléval ellentétben. Az Androidon keresztül indított tranzakciók során pedig, nehezen lehet több jelentős kereskedelmi hívást kezdeményezni.

Miközben több mobileszköz pénztárca jön ki, mint például a Ledger Nano X, amely Bluetooth-on keresztül csatlakozik a telefonhoz, sok felhasználó még mindig biztonságosabbnak gondolja a bitcoin tranzakciókat otthonuk biztonságából és kényelméből intézni.

4. Több bitcoin hash van, mint homokszem

Ez minden bizonnyal meghökkentő statisztika, ha igaz. Bárki, aki valaha is azon tűnődött, hogy hány homokszem van a földön, valószínűleg arra a következtetésre jutott, hogy lehetetlen azokat megszámolni. De a Blockchain.com szerint valaki ezt bizony már megtette. A bitcoin hashráta elérte a legnagyobb rekordot, ami már szinte hihetetlen, 69 kvintillionnyi hash másodpercenként. Ellentétben a felhasználókkal, ez valóban nagy szám (több, mint a földön található homokszemek száma).

5. A bitcoinok 84,86%-át már kibányászták

Ha azt gondolod, hogy a bitcoin 21 millió egysége egy óriási szám, igazad lehet, de jelenleg már 17.822.900 bitcoin létezik (pixelidő: 2019.07.17), ami a teljes kínálat több mint 80%-át teszi ki. Hozzávetőlegesen 1800 új bitcoint bányásznak minden nap, ezzel további 3.177.000 bitcoint bányászatra hátrahagyva.

A bitcoin tényleg lenyűgöző technológia és több, mint egy spekulatív árverseny. Csak azt a tényt figyelembe véve, hogy milyen kicsi a felhasználói szám és milyen messzire kell még eljutni, megmutatja, hogy ez a technológia még újdonságnak minősül.

A bitcoinról és a blokklánc technológiáról mára a legmagasabb vállalati szinteken és kormányzati körökben tárgyalnak, miközben a nagyvállalatok próbálnak a kriptopénz piacokra bejutni, ami segíthet megerősíteni a bitcoin, és általánosságban véve a kriptovaluták fontosságát.


 • 39
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.