5 érme amibe érdemes lehet befektetni 2023 januárjában

2022 nem kímélte a kriptoszektort. Kezdve egészen 2021 végétől egészen mostanáig sorra érkeztek a rosszabbnál rosszabb hírek, aminek hatására, eddig soha nem látott mértékben zsugorodott össze a szektor mérete. A legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező érmék 60-70%-ot vesztettek értékükből, míg a kisebb altcoinok esetében a 90-99%-os szakadás sem volt ritka.

A jelenleg is tartó kriptotél ellenére, sok olyan izgalmas projekt bukkant fel, amik innovatív módon használják fel a blokklánc-technológia által nyújtott előnyöket. Alábbi írásunkban olyan kezdeményezéseket mutatunk be, amik szilárd fundamentummal rendelkeznek, és a listázást követően valószínűleg tetemes hasznos hajthatnak a tulajdonosaiknak.

FightOut (FGHT) – az év legnagyobb meglepetése

A move-to-earn (M2E) projektek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen egyszerre tudják megszólítani a kripto befektetőket valamint az egészséges életmód iránt elkötelezetteket. Ez azonban csak egyike a számos oknak, amiért a FightOut ennyire népszerű.

A fejlesztők egy olyan ökoszisztémát alkottak meg, amiben a különböző edzéseket és versenyeket követően a felhasználók REPS pontokat tudnak gyűjteni. Ezekkel a piactéren keresztül nem kizárólag digitális NFT, hanem valódi nyereményeket is be lehet szerezni.

fightout fooldal

Az edzéseket illetően csatlakozni lehet majd többek között súlyzós, boksz, jóga vagy akár meditációs edzésekhez is. Ezek nem kizárólag előre felvett formában lesznek elérhetőek, hanem bizonyos edzéseket akár élőben is nyomon lehet majd követni.

A metaverzum szintén nagy szerepet játszik az ökoszisztémában, mivel a felhasználók itt össze fogják tudni mérni erejüket egymással, sőt akár különböző versenyeken is részt tudnak majd venni. A nyerteseket pedig különböző szponzori ajándékokkal, és REPS pontokkal fogják díjazni a fejlesztők.

A csapat tervei szerint a jövő év első felében elérhetővé válik a platform mobilalkalmazása, majd 2023 végére reményeik szerint az első FightOut edzőtermet is létre fogják hozni. Itt a felhasználók magasabb REPS pontokért edzhetnek, vásárolhatnak az egészségbárból vagy akár a terem közösségi tereit is igénybe vehetik.

Az FGHT érmékkel elsősorban havi előfizetést lehet kiváltani, de lehetőség lesz a piactéren keresztül REPS pontokra is váltani őket.

Az érmék hihetetlen sebesség fogynak és néhány hét alatt több mint 2.4 millió dollár gyűlt össze, ezért érdemes minél hamarabb csatlakozni ehhez az igazán ütős projekthez.

Vásárolj még ma FGHT érméket a projekt hivatalos weboldalán keresztül.

Dash 2 Trade (D2T) – kereskedő- és elemzőplatform egyedi funkciókkal

Akik eddig csak szemeztek a Dash 2 Trade kereskedő- és elemzőplatformmal, azok jobban teszik, ha minél hamarabb csatlakoznak az előértékesítéshez. Egy héten belül ugyanis lezárul a gyűjtés, amit 2023. január 11-i CEX listázás fog követni.

Ha most hallasz a platformról először, akkor képzelj egy olyan oldalt, ahol egyszerre végezhetsz el profi elemzéseket, kereskedhetsz, kaphatsz napi kereskedésekről üzeneteket, és akár automata kereskedő botot is használhatsz. A felsorolt eszközök csupán egy apró részét képezik a Dash 2 Trade teljes repertoárjának, ami a fejlesztők tervei szerint az elkövetkezendő években folyamatosan bővülni is fog.

dash 2 trade fooldal dec 16

Akik úgy döntenek csatlakoznak, az izgalmas eszközök használatán túl részt tudnak majd venni a rendszeresen megtartott kereskedési versenyeken is, amiken a legügyesebbek további D2T érméket nyerhetnek.

Az előértékesítés az év egyik legnagyobb sikere volt, aminek során a fejlesztők több mint 11 millió dollárt tudtak összegyűjteni.

Már csak egy heted van, hogy kedvezményes áron beszerezd az érméket, így nincs idő a késlekedésre.

C+Charge (CCHG) – vegyél részt a karbonkreditek demokratizálásában

Kétség sem férhet hozzá, hogy a zöld projekteké a jövő. Ennek okán találták ki évekkel ezelőtt a karbonkreditek rendszerét is, amivel ellensúlyozhatóvá válik a vállalatok számára, ökológiai lábnyomuk csökkentése. A jelenlegi rendszer, viszont néhány apró kivételtől eltekintve nem érhető el a hétköznapi felhasználók számára.

A C+Charge ezt a gyakorlatot szeretné forradalmasítani az elektromos autók töltésének az újragondolásával. Céljuk, hogy egy világot behálózó töltőállomás-rendszer hozzanak létre. Ezeket a felhasználók CCHG érmékkel vehetik igénybe, és pillanatok alatt az alkalmazáson keresztül tudnak majd fizetni.

c charge token fooldal

A C+Charge mobilalkalmazáson keresztül a felhasználók ellenőrizhetik az összegyűjtött karbonkreditek mennyiségét, megnézhetik hol található a közelben töltőállomás, illetve megtudhatják mekkora várakozási időre lehet számítani.

Az előértékesítés csupán néhány hete vette kezdetét, így a környezetvédelem iránt elkötelezett befektetők még kedvezményes áron juthatnak hozzá a CCHG érmékhez.

RobotEra (TARO) – építsük újjá közösen a Taro bolygót

A fejlesztők saját bevallása szerint a RobotEra elsősorban egy kellemes, kreatív sandbox játék, amivel könnyen barátságokat lehet kötni, és csak mellékesen lehet profitra szert tenni. Ebből kifolyólag, ha nem szeretnél a bevételen stresszelni, viszont szeretnéd jól érezni akkor a RobotErat neked találták ki.

robotera jatek

Dióhéjban összefoglalva, a Taro bolygó hatalmas kataklizmán esik át, aminek hatására egy apró, emberi tudattal rendelkező robotcsoporton kívül senki nem marad életben. A túlélők elhatározzák, hogy újjáépítik egykori otthonukat, elkerülve elődjeik hibáit.

A játékosok egy ilyen, NFT robottal kezdik meg a kalandjaikat. Lehetőség van értékes nyersanyagokért cserébe bányászni, különböző épületek létrehozni, vagy akár gazdaságot működtetni. Létre lehet hozni továbbá változatos termékeket, amik szintén NFT-ként léteznek, így a piactéren keresztül el is lehet adni őket.

Az előértékesítés első szakaszánál tartó érmét jelenleg 0.02 USDT áron lehet megvásárolni, azonban a TARO tokenek ára hamarosan emelkedni fog.

Tudj meg többet a RobotEra változatos világáról a projekt hivatalos honlapján keresztül.

Calvaria: Duels of Eternity (RIA) – Fantasztikus P2E kártyajáték, nem csak kriptofanoknak

A projekttel kapcsolatban két dolog van, amit mindenképpen érdemes a befektetőknek elöljáróban tudnia: a játék ingyenes is elérhető lesz bárki számára, és az előértékesítés a jelenlegi, 5. szakasz teljesítését követően véget fog érni.

A Calvaria egy play-to-earn (P2E) blokklánc-technológiát használó, túlvilági környezetben játszódó kártyajáték, amiben a felhasználók értékes digitális jutalmakért cserébe összemérhetik egymással a tudásukat. A fejlesztők, tanulva más projektek hibáiból, úgy alkották meg a Calvaria világát, hogy még egy gyengébb paklival is könnyedén le lehessen győzni egy erősebb ellenfelet, a megfelelő stratégia használatával.

calvaria jatek ujabb merfoldkovet lepett at

A Calvaria azonban több mint egyszerű kártyajáték. Akik úgy döntenek csatlakoznak a natív, ERC-20 RIA tokenek tulajdonosai közé, azok nem fognak csalódni. A legjobb projektekhez hasonlóan, a Duels of Eternity is egy DAO, vagyis decentralizált autonóm szervezet. Ez annyit, jelent, hogy a RIA érmék tulajdonosai beleszólhatnak a játékot érintő összes kérdésbe, így egészen biztosan olyan irányba fog fejlődni a projekt, amilyenbe a közösség is szeretné.

A RIA érmék az Ethereum blokkláncon találhatók. Ennek köszönhetően lehetőség van stakelni őket, amivel passzív jutalmakhoz lehet majd hozzájutni. További érv a RIA beszerzése mellett, hogy a tulajdonosai részt vehetnek rendszeresen megszervezett versenyeken, aminek a során a legügyesebb játékosok további érmékhez juthatnak majd hozzá.

Akik nem szeretnének anyagilag elköteleződni, ingyenesen is csatlakozni tudnak majd. Ezzel a lépéssel a fejlesztők valószínűleg sikeresen tudják majd megszólítani a gémerek közönségét is, amivel hosszabb távon betonozzák be a Calvaria sikerét.

**Figyelem! Fenti írásunk egy vendégtartalom, és nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token, kriptokaszinó, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.**