5 innovatív privát bitcoin tárca, mely rendkívül hasznos lehet

A bitcoin tárcák elengedhetetlenek a kriptopénz tárolásához, küldéséhez és fogadásához. Egyes felhasználók számára azonban az adatvédelem is fontos funkció.

A bitcoint gyakran anonim fizetési hálózatnak tekintik, azonban a világ legátláthatóbb fizetési hálózata. Ugyanakkor a bitcoin egy bizonyos szinten anonimitást biztosíthat.

Bár a felhasználók a címek rendszeres változtatásával és különböző tárcák használatával erősíthetik anonimitásukat, ez az átlagember számára időigényes lehet. Az adatvédelemre összpontosító tárcák tartalmaznak hasonló képességeket, valamint olyan extra funkciókat, mint például a Tor-integráció. Most nézzünk meg öt olyan innovatív bitcoin tárcát, amely megfelelő adatvédelmet biztosít.

Mercury Wallet

A Mercure Wallet egy olyan bitcoin tárca, amely a bitcoin skálázására szolgáló layer-2 statechain technológiára épül. Ennek eredményeként a tárca tranzakciós költségek nélkül fogadhat bitcoin utalásokat. A statechain lehetővé teszi a bitcoin tranzakciók láncon kívüli átutalását és elszámolását anélkül, hogy szükség lenne a láncon történő megerősítésre. Mivel nincs bányászat, nincsenek bányászati díjak sem.

Ez növeli az anonimitást, miközben a bitcoin hozzáférhetőbbé és olcsóbbá válik.

Egyszerűen fogalmazva, ez a tárca lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy azonnal és tranzakciós díjak nélkül továbbítsák és kereskedjenek a bitcoinnal. A felhasználók úgy is átutalhatják a bitcoint, hogy közben névtelenek maradnak. A tárca csak asztali tárcaként érhető el Mac és Windows felhasználók számára, és csak a bitcoint támogatja.

Guarda

A Guarda egy nem letétkezelői, többeszközös tárca, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a digitális valuták vásárlását, tárolását, küldését, fogadását és eladását. A kriptotárca multisig biztonsági intézkedésekkel, valamint olyan privát kulcsokkal rendelkezik, amelyeket a felhasználók által a tárcára való regisztrációkor létrehozott jelszóval titkosítanak.

Amikor a felhasználók regisztrálnak, a Guarda egy szöveges fájlt küld nekik a tárca titkosított privát kulcsaival, amelyet egy offline tárolóeszközön kell biztonságban tartani. Ez a kulcs szükséges ahhoz, hogy a felhasználók hozzáférhessenek a számláikhoz, ezért biztonságosan kell azokat tárolni.

A Guarda Wallet számos funkcióval rendelkezik, mint például a staking, valamint olyan érmékkel is kompatibilis, mint például a tether, a tezos, a harmony vagy a cosmos.

A Shielded Wallet révén a tárca külön támogatást nyújt a Zcash számára. Ennek segítségével a felhasználók megtartják a Zcash (ZEC) által biztosított összes adatvédelmi funkciót, miközben a token átutalását is megkönnyíti. A kriptopénz tárca a Zcash fejlesztőcsapatával együttműködve jött létre.

A tárca Chrome kiterjesztéssel is rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az online vásárlásokat, a blokkláncjátékokhoz való csatlakozást, valamint az NFT piacterekhez való csatlakozást.

Wasabi

A Wasabi egy magyar fejlesztésű nem letétkezelői, nyílt forráskódú, adatvédelemre összpontosító bitcoin tárca Windowsra, Linuxra és Macre. Beépített Tor-kapcsolattal, CoinJoin és coin control adatvédelmi funkciókkal rendelkezik. A Wasabi Wallet csak asztali számítógépeken érhető el, mobil verziója jelenleg nincs.

Mivel a tárca nem letétkezelői, a felhasználóknak teljes kontrolljuk van a kriptopénzük felett. Ez azt jelenti, hogy harmadik fél nem fagyaszthatja be vagy foglalhatja le a felhasználó pénzét, akik természetesen továbbra is maguk felelősek a tárcájuk védelméért.

A címek megváltoztatásával a tárca azt is megnehezíti, hogy bárki egy adott felhasználó egyenlege és utalásai után szimatoljon. A felhasználóknak más és más bitcoin címet kell használniuk minden alkalommal, amikor utalást kezdeményeznek.

Az adatvédelem is javul, mivel a fizetés fogadásakor vagy továbbításakor semmilyen információ nem jut el a hálózaton lévő társaikhoz. A Tor proxy-ként is konfigurálható és használható, hogy a támadók vagy az internetszolgáltatók ne tudják összekapcsolni a felhasználók kifizetéseit az IP-címükkel.

A tárca segít a felhasználóknak a megfelelő költségek meghatározásában, hogy tranzakcióik időben kerüljenek átutalásra, anélkül, hogy a szükségesnél többet fizetnének.

Electrum

Az Electrum az első bitcoin tárcák egyike volt, amely 2011 év végén startolt el. Egy könnyen használható, sallangmentes pénztárca, amely magas fokú védelmet nyújt.

Az Electrum számos funkcióval rendelkezik, mint például a hardvertárca-kompatibilitás és a bitcoin-tranzakciós költség megváltoztatásának lehetősége. Az Electrumot ugyanakkor nem a kriptoökoszisztéma kezdőinek szánják.  Olyan kriptopénz kereskedőknek és befektetőknek készült, akik már ismerik a bitcoin csínyját-bínyját. Nincsenek animációs használati utasítások vagy ismertetők, és a felhasználói felület nem sokat változott a tárca körülbelül egy évtizeddel ezelőtti megjelenése óta.

Azok, akiknek van bitcoinjuk, és egy funkciógazdag, rengeteg adatvédelmi opcióval rendelkező tárcát szeretnének, az Electrum tökéletes alternatíva lehet. Az Electrum tárca nem privát tárcaként hirdeti magát, de olyan funkciókat kínál, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy névtelenek maradjanak, miközben biztonságban vannak.

A felhasználók új címeket hozhatnak létre és tárolhatják kulcsaikat, de ami megkülönbözteti, az az, hogy kompatibilis a legnépszerűbb hardvertárcákkal, például a Ledgerrel vagy a Tezossal.

Samourai Wallet

A Samourai egy olyan bitcoin mobiltárca, amely jelentős hangsúlyt fektet a felhasználói adatvédelemre és biztonságra. A tárca lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a tranzakciós díjat megemeljék a tranzakciók felgyorsítása érdekében.

A Samourai minden egyes alkalommal más címet alkalmaz, így megakadályozza azt, hogy bárki beazonosíthassa a küldő vagy fogadó felet, a tranzakciós összegeket és a felhasználó birtokában lévő bitcoin számát. A Tor és VPN támogatás egy másik, az adatvédelemmel kapcsolatos funkció. A Tor vagy VPN-t használó felhasználók anonim IP-címet használhatnak, amely nem kapcsolódik hozzájuk vagy a tartózkodási helyükhöz.

Ez egy másik tranzakciós protokollfunkció, amely lehetővé teszi az anonimitást a nyilvános fizetési címek használata közben. Úgy működik, hogy egy nyilvános fizetési kód beolvasásával létrehoz egy fizetési csatornát két tárca között. Ez egy konkrét tranzakciót hoz létre a blokkláncon, amely lehetővé teszi, hogy a címzett címének ismerete nélkül, névtelenül továbbíts bitcoin egy másik tárca felé.

Ez még inkább növeli az adatvédelmet, és segít a tranzakciók nyomon követésének megakadályozásában. Ez akkor lehet hasznos, ha a bankok vagy kriptotőzsdék agyanús tranzakciókat blokkolják.

A Samourai tárcája csak Androidos mobileszközökön érhető el.