50 Cent megszólalt a kriptocsalás ügyében

A neves rapper, Curtis James Jackson III, ismertebb nevén „50 Cent” vagy „Fif”, hevesen tagadta, hogy bármi köze lenne egy több millió dolláros kriptovaluta-átveréshez.

A hackerek átvették az irányítást 50 Cent Twitter-fiókja és webhelye felett, és ezek segítségével népszerűsítették a „GUNIT” nevű csaló kripto tokent. Ez körülbelül jó 12,9 milliós követő bázist jelentettet a hackerek számára, akik kihasználták népszerűségét, hogy a befektetőket kriptocsalásra csábítsák.

Feltörték 50 Cent fiókját, valaki 3 millió dollárt keresett fél óra alatt

Az átverés során a GUNIT token értékét mesterségesen felfújták, mielőtt hirtelen leesett volna az árfolyama. Ennek következtében az ár 0,00016 dollárra zuhant, amivel több millió dollár veszett oda. Fif most tájékoztatta 33 millió Instagram-követőjét is a feltörésről, és közölte, hogy hatalmas összeget loptak el a projektből.

Megosztotta a feltörés részleteit, és elmagyarázta, hogy a Twitter gyorsan intézkedett fiókja biztonsága érdekében.

Hangsúlyozta, hogy nincs kapcsolata a GUNIT tokennel, és képeket tett közzé, amelyeken a kriptoközösségben védi az álláspontját.

A csalók korábban több képet osztottak meg a GUNIT mémcoinnal kapcsolatban 50 Cent feltört fiókjáról. A csúcsán a GUNIT elérte a 0,008148 dollárt. A Dex Screener szerint több pénztárca címe jelentős mennyiségben értékesítette a tokent. Négy fiók több mint 100 000 dollárt adott el a memecoinból a rapper X számláján történt promóciót követően – még mielőtt elvesztette volna az érme az értékét.

„A Twitter gyorsan dolgozott a fiókom visszaszerzésén. Aki ezt tette, 3 000 000 dollárt keresett 30 perc alatt.”

50 Cent és a kriptovaluták

50 Cent már 2018-ban is kacérkodott a kriptovaluták világával. A pletykák szerint milliókat keresett azzal, hogy korán felismerte a Bitcoinban rejlő lehetőségeket. A G-Unit vezetője még bitcoin-fizetést is elfogadott az Animal Ambition című albumáért.

A jelentések szerint körülbelül 700 bitcoint keresett, Bitcoinonként 662 dolláros bekerülési költségen. Azt becsülték akkor ez 7 és 8,5 millió dollár közötti összeget jelent. Fif azonban cáfolta ezeket az állításokat. A bírósági dokumentumokban tagadta, hogy Bitcoint birtokolt vagy használt volna. Beismerte, hogy elfogad Bitcoin-fizetést, de azt mondta, hogy ez a biznisz soha nem termelt nyereséget.

Ez a bevallás 50 Cent csődeljárása során érkezett, ahol a bejelentett jövedelmét kellett ismertetnie a bíróság előtt. A 2018-as pletykák ellenére Fif részvétele a kriptovalutában minimális volt, és nem olyan nyereséges, mint azt sokan feltételezték.