52 trillió másodpercenként: rekord magasan a bitcoin hashráta

A bitcoin hálózati hashráta új rekordot ért el, ami töretlen befektetési kedvet és technikai támogatást jelez a bányászvállalkozások részéről.

Több a hash, mint égen a csillag

A Blockchain (korábban Blockchain.info) megerősítette, hogy az aktuális hashráta elérte az 52 trillió másodpercenkénti hash-t. Ez az első alkalom, hogy a bitcoin hálózat hashrátája átlépte az értéket.

52 trillió (52 000 000 000 000 000 000) már önmagában olyan nagy szám, hogy már szinte összehasonlítani is természeti jelenségekkel, kommentálta egy Twitter user:

Összehasonlításképp, a Földön a homokszemek száma 7 trillió, a fellelhető édesvizű és sós vízkészlet együttesen 326 trillió gallonnak (1234 trillió liternek) felel meg.

A rekordot tetézi, hogy további gyorsuló hashráta növekedést várható az idei évben.

A Blockchain adatok alapján a hashráta növekedés 60%-a az elmúlt 3 hónapból következett be. Mikor utoljára írtunk a bitcoin hashrátáról áprilisban, a hashráta még csak 30 trillió volt.

Az ár követi a hashrátát

A Russia Today kommentátor és kriptopénz hívő Max Keiser szerint a technológiai fundamentálisok alapján elkerülhetetlen az áremelkedés, mivel az “ár követi a hashrátát”.

Pillanatnyilag a bitcoin ára 6900$ dollár környékén mozog amit egy szignifikáns esés előzött meg a 8500$ dolláros többheti csúcsról.

“Még egy 10 százalékos növekedés esetén is elgondolkozol azon, hogy vajon mit gondolnak az eladók. Közel kell lennie a legalsó szintekhez,” jelentette ki a hashráta kapcsán Twitterén az AIG biztosító óriás fejlődő piacokért felelős osztályának korábbi vezetője, Philippe M. Heilberg.

A múlt heti korrekció ellenére továbbra is erősen pozitív a bitcoin hosszú távú növekedési kilátása. Az NYSE (new yorki tőzsde) a múlt héten jelentette be, hogy digitális eszköz platformot fejleszt és dob piacra novemberben.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.