Bréking: a világ legnagyobb tőzsdéjét működtető ICE bitcoin határidős piacot indít

Az Intercontinental Exchange (ICE), a New York Stock Exchange (NYSE) tulajdonosa a mai napon jelentette be, hogy digitális eszköz platformot és bitcoin határidőst indít.

A Bakkt névre keresztelt platform Microsoft felhő-technológiát használ annak érdekében hogy egy “nyílt és szabályozott globális ökoszisztémát hozzon létre a digitális eszközöknek,” áll a sajtóközleményben.

Az ICE tervei közt továbbá szerepel ‘fizikai teljesítésű’ bitcoin határidősök kereskedése, ami azt jelenti, hogy a meghatározott teljesítési napon, szemben a készpénz kiegyenlítésű ügyletekkel, végrehajtásra kerülnek. A termék várható indulását az ICE novemberre teszi, de a konkrét időpont függ az amerikai határidős kereskedési bizottság (CFTC) jóváhagyástól is.

A cég szerint a szabályozott megoldások új protokollokat hoznak létre a speciális határidős ügyletekre és elszámolásukra (mint a bitcoin).

A cég hozzátette, a BCG, Microsoft és Starbucks dolga lesz a kockázatkezelés és fogyasztói élmény biztosítása a projekthez.

A Starbucks egy “praktikus, megbízható és szabályozott” alkalmazás kifejlesztésén dolgozik, hogy a digitális eszközöket amerikai dollárra lehessen váltani a cég üzleteiben.

Jeffrey Sprecher, az ICE alapítója és elnöke a sajtóközleményben kifejtette:

Szabályozott, intézményi és fogyasztói applikációkkal összekapcsolt digitális eszközöket kínáló infrastruktúrával az a célunk, hogy globális szinten megbízhatóságot nyújtsunk az eszközosztálynak összhangban a cégünk átláthatóságot és bizalmat hirdető eredményeivel a szabályozatlan piacokon.

“Bakkt úgy lesz felépítve, hogy skálázható ‘kifutópálya’ legyen a digitális eszközökhöz az intézményi, kiskereskedelmi és fogyasztói részvételhez a digitális eszközök nagyobb hatékonysága, biztonsága és hasznossága elérése céljából,” tette hozzá Kelly Loeffler, a Bakkt CEO-ja.

A közlemény azt is indukálja, hogy néhány súlyos név invesztált a platformba, nevezetesen, az M12, Microsoft’s kockázati tőke vállalata, a Galaxy Digital, Horizons Ventures, Alan Howard és a Pantera Capital.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük