56 ezer új bitcoin bányászgép dübörög nemsokára Georgia államban

A bitcoin bányászati hardvereket gyártó óriás, a Bitmain növelni fogja bányászati kapacitását Észak-Amerikában.

A cég bitcoin bányászati hosting megállapodást kötött a Bit5ive és az ISW Holdings adatközpont- és áramszolgáltató partnerekkel, amelyek az Egyesült Államok Georgia államában 56 000 darab Bitmain saját fejlesztésű AntMiner berendezésnek adnak otthont.

Egy szerdai közlemény szerint a teljes bányászflotta 200 megawatt (MW) kapacitást fog használni, amikor 2022 októberére teljes mértékben működésre készen áll. Az első 20 MW-nyi kapacitású egységeket várhatóan már a jövő hónapban üzembe helyezik.

Ez azt jelenti, hogy a Bitmain legújabb generációs AntMiner S19 sorozatú bányászati berendezéseit fogják működtetni, amelyek átlagos teljesítménye 100 terahash per másodperc (TH/s). A komplett kiépítés után a teljes flotta körülbelül 5,6 exahash per másodperc (EH/s) teljesítménnyel fog rendelkezni.

Az ISW Holdings, az üzletben részt vevő tárhelyszolgáltató partner elmondta, hogy a létesítmény kiépítésének és aktiválásának költségei összesen 62 millió dollárt tesznek ki, ebből 6 millió dollárt már kifizettek.

Az üzlettel a Bitmain csatlakozik azon intézményi bányászok egyre növekvő listájához, amelyek a nyár elején a kínai szigorítást követően elhagyták az ázsiai országot és ezerrel bővítik a kriptobányászati infrastruktúrájukat Észak-Amerikában.

Több amerikai állam, köztük Texas, Wyoming és Illinois is szó szerint kapkod a Kínát kényszerből elhagyó bitcoin bányászati vállalkozásokért. Már számos vállalat többek között a Blockcap, az Argo Blockchain, a BIT, a Layer1 és a Compute North mind úgy döntöttek, hogy az Egyesült Államokban telepednek le, ahol az energia olcsó, a kormány pedig kevésbé száll rá a kriptobányászokra a kínai államvezetéssel ellentétben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.