56 millió dollárnyi kriptót ad el az USA, hogy kártalanítsa a BitConnect áldozatait

Az elkobzott pénzt a BitConnect áldozatainak kártalanítására fordítják majd.

Az amerikai kormány bírósági jóváhagyást kapott arra, hogy 56 millió dollár értékben felszámolja a BitConnect vezető promóterének csalásból származó bevételeit, hogy ebből kártalanítsa a hírhedt Ponzi-rendszer áldozatait – derül ki az Igazságügyi Minisztérium november 16-án közzétett sajtóközleményéből.

Az elkobzott kriptót, amely a világ egyik legnagyobb kriptopénzzel kapcsolatos csalásából származik, egyelőre a hatóságok őrzik. Az átverés által érintetteket most arra ösztönzi az Egyesült Államok, hogy nyújtsanak be egy kérvényt és igényeljék a kártérítést.

Glenn Arcaro, a BitConnect első számú promótere és alapítója szeptember elején bűnösnek vallotta magát szövetségi összeesküvéses csalásban. Maximálisan 20 év letöltendő börtönbüntetésre számíthat. Az ítélethirdetésre 2022. január 7-én kerül sor.

A mostanra bezárt BitConnect kriptopénz Ponzi-rendszer öt promóterét vádolta meg az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet a szövetségi értékpapír-törvények megsértésével.

A felügyelet szerint a megvádolt személyek a YouTube-on osztottak meg különböző videókat, amelyekben újabb befektetőket toboroztak a rendszerbe. Aszerint kaptak jutalékot, hogy mennyire volt sikeres a toborzásuk. A felügyelet regionális igazgatóhelyettese, Lara Shalov Mehraban azt mondta, hogy azokat, akik törvénytelenül kihasználják a kriptovaluták iránti közérdeklődést, felelősségre fogják vonni.

A 2018 elején összeomlott BitConnect állítólag több mint 2 milliárd dollárt csalt ki áldozatokból. Részletesebben itt írtunk róla. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.