Bezárt a BitConnect kereskedési platformja – összedőlt a kártyavár?

Kedden a BitConnect bejelentette, hogy bezárja a cég a kereskedési platformot miután a hatóságok felszólították a tevékenység felfüggesztésére.

Bezárt a BitConnect kereskedési oldala

Az alapvetően bitcoin alapú hitelezéssel, befektetéssel és kriptopénz kereskedéssel foglalkozó cég körül mindig sok pletyka terjedt, hogy a cég valójában egy piramisjáték. Az amerikai hatóságok is kivizsgálták az ügyet és mostanra jutottak el odáig, hogy felfüggesszék a cég működését két amerikai államban is.

Amint a cég bejelentette, hogy bezárt a kereskedési platformja, a tavaly januárban kibocsátott BitConnect (BCC) tokenek pillanatok alatt elértéktelenedtek 290 dollárról egészen 10 dollárra esve vissza a maradék tőzsdéken, ahol még lehet velük kereskedni. Ugyanis azzal, hogy bezárt a BitConnect váltója a felhasználók nem tudnak az érméikhez jutni.

BitConnect árfolyam a mélyben

A cég az oldalán jelentette be a hírt, melyben hivatkoznak a hatóságok felszólítására és hogy túlterheléses DDoS támadás is érte az oldalt. Emiatt ráadásul átmenetileg a blog sem érhető el, ahol a közleményt kiadták.

Piramisjáték és ami mögötte van

A kriptoközösség már hónapok óta folyamatos kritikával illette a BitConnect tevékenységét. Vitalik Buterintől kezdve James Loppig számos elemzés jelent meg arról, hogy a BitConnect kereskedési platformját valójában csak azért hozták létre, hogy később bedöntsék a piramisjátékot. A BitConnect MLM-re épülő aggresszív értékesítési kampánya és a transzparencia hiánya sokakban megkérdőjelezte a cég valós működését.

Bezárt a BitConnect

A cég ajánlatai alapján ugyanis a bitcoin hitelekbe fektető befektetők rendkívül magas hozamokra tehettek szert. Az azonban nem derül ki, hogy pontosan hogyan sikerül elérni ezt a magas profitot. Az intelligens kereskedési bot, mely folyamatosan jövedelmező ügyleteket köt és elosztja a hasznos a közösség között valószínűleg nem létezik, hiszen ki adná ki a kezéből az aranytojást tojó tyúkot. A GitHub oldalukon pedig nem osztanak meg sok információt a fejlesztésekről.

A cég kereskedési platfomjának leállása még nem biztos, hogy a végét is jelenti, azonban nehéz elképzeli, hogy a fő tevékenység nélkül folytatni tudják a működést. Sajnos azonban elképzelhető, hogy sokak pénze maradt a rendszerben, köszönhetően az ajánlásokra épülő programokra. A helyzet vesztesei minden bizonnyal azok a felhasználók, akik a gyors meggazdagodás reményében nagyobb összeget fektettek be a BitConnect ajánlataiba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük