6 kutyás mémcoin, melyek a Dogecoin babérjaira akarnak törni

A Dogecoin elképesztő népszerűsége számos fejlesztőcsapatot megihletett, akik úgy gondolták, hogy a Shiba Inu mémcoin hájpot nekik is meg kell lovagolniuk. Íme, hat kutyás mémcoin, melyek felszálltak a Dogecoin vonatára. 

A kriptopénzek piaca az elmúlt hónapokban vad showműsorrá vált, amit egyértelműen a Dogecoin vezetett . A 2013-ban viccnek indult mémérme nyolc évvel a születése után a legjobban teljesítő kriptovaluták közé küzdötte fel magát.

A legnépszerűbb és legbefolyásosabb hírességek, mint például Elon Musk, Snoop Dogg, Mark Cuban nyilvánosan kezdték el támogatni a kutyás mémcoint, melynek hatására emberek millió kattantak rá a kriptopénzre. A főként az Y-generáció körében elhíresült DOGE ára meglódult, hírneve a mainstream médiáig eljutott.

A Dogecoin sikerét látva várható volt, hogy mások is megpróbálják majd követni. És így is történt. A mindig kreatív kriptoközösség újabbnál újabb Dogecoin “klónokkal” rukkolt elő. Bár némelyikük gyökerei hónapokkal ezelőttre nyúlnak vissza, népszerűségük az elmúlt hetekben ugrott meg igazán.

Shiba Inu (SHIB): A Dogecoin gyilkos

Nem lenne teljes ez a cikk a SHIBA INU nélkül. A magát “Dogecoin KILLER”-ként leíró, önjelölt mémcoin egy 22 oldalas “Woofpaper” (igen, a fehér könyvnek ez a neve) azt ígéri, hogy a mémcoin 100%-ban decentralizált.

Bár még nincs előre meghatározott dátum, a projekt elkötelezett a bolygó legjobb decentralizált ökoszisztémájának (DECO) felépítése mellett. Alapvetően ez azt jelenti, hogy a fejlesztők egy decentralizált tőzsdén dolgoznak, amely ha valaha is létrejön, a ShibaSwap nevet fogja viselni.

A SHIB tokenről (Ethereumra épül) számos furcsa hír terjengett a kriptoökoszisztémában az elmúlt időszakban, melyekkel kapcsolatban Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítójának neve is felmerült, habár semmi köze a fura mémcoinhoz.

Lásd: Furcsaságok egy Dogecoin másolat körül – az árfolyama kilőtt

A SHIB-nek sikerült a Dogecoin hájpon felkapaszkodnia, így május 10-én árfolyam rekordot döntött, a korán jött siker azonban nem tartott sokáig. Habár a világ vezető kriptotőzsdéje, a Binance is listázta az érmét, az árfolyamon ez se sokat segített, hiszen drámaian visszazuhant (mintegy 80%-kal).

Husky Coin (HUSKY)

Míg a SHIBA INU Dogecoin-gyilkosként hirdeti magát, a Husky Coin büszkén elismeri azt, hogy a születését Elon Musk és a Dogecoin inspirálta. Emellett a projekt honlapján az olvasható, hogy a Husky a “Dogecoin kistestvére”.

Ez is egy mémérme, amely kísérleti jelleggel jött létre, hogy egy decentralizált közösség irányítsa. Ami azt jelenti, hogy nincsenek alapítók, nincsenek csapat tokenek.

A fejlesztők a teljes kínálat 45%-át zárolták az Uniswap-on, 5%-ét csapat tokenben, melyek privát kulcsait “eldobták”. A fennmaradó 50%-ot Vitalik Buterin – az Ethereum társalapítója – “elégette”.

A Husky óriási növekedést és fejlődést ígér a követőknek. Természetesen ők is előrukkoltak egy DEX-re irányuló ötlettel, melyet 2021 július végére ígértek. Kevesebb mint 2 hónap van addig, szóval kíváncsian várjuk mi fog kisülni belőle.

ShibaPup (SHIBAPUP)

Itt a SHIBA INU kistestvér, a SHIBA PUP, mely létrejöttét – a projekt csapata szerint – Elon Musk kérte. A weboldalukat elnézve egyértelmű, hogy a fejlesztők megrögzött Elon Musk hívők. A milliárdos tweetjeivel van tele minden, a tokent reklámozó kutya figura kezében egy bögre van “I love Elon” felirattal.

A Tesla vezérigazgatójával való egyoldalú kapcsolaton kívül a ShibPup azt állítja, hogy szerződését a Bscscan verifikálta, és a token a PancakeSwap-on vásárolható meg.

Kishu Inu (KISHU)

Íme, egy másik Dogecoin koppintás, Kishu Inu néven. A weboldal szerint egy teljesen decentralizált, szórakoztató, és igazán élénk közösség tulajdonában van a token. A projekt azonnali jutalmat ígér a felhasználóknak. Ez azt jelenti, hogy a KISHU tulajdonosok minden tranzakció 2%-át megkapják a hálózaton.

Mint a legtöbb mémcoin, úgy a KISHU is egy ERC-20-as token. Habár a KISHU árfolyama is meglódult május közepén, utána vissza is esett, csakúgy, mint az összes kutyacoin esetében.

A változatosság kedvéért ez is egy decentralizált tőzsde elindítását tűzte ki célul, a KISHU Swap-ot.

Doge Token (DOGET)

Nem, ez nem Dogecoin, ez Doge Token. A projekt szerint ez most kivételesen a nagy testvére a Dogecoinnak, de annak egy sokkal környezetbarátabb változata, mivel a Stellar blokkláncán fut. Következésképpen ez olyan fokozott hatékonyságot eredményez, amelyet nem lehet eléggé hangsúlyozni – írja a weboldal, amely elég gagyi, a 90-es évek otthoni gyártású Windows háttérképeire emlékeztet.

A Doge Token azt állítja, hogy “ellenáll” az 51%-os támadásnak, ami így “sebezhetetlenné” teszi. Az egyszerűsített auditálási folyamatnak köszönhetően pedig megbízhatóbbá, mint a Dogecoin… Legalábbis az ötletgazdák szerint.

DogeSwap (DOGES)

Ez a klón valójában egy működő DEX-szel rendelkezik, amely ugyanazt a nevet viseli. A fehér könyve szerint a protokoll számos szolgáltatással fog bővülni az elkövetkező hónapokban. Nevezetesen decentralizált eszközkezeléssel, NFT-kkel, stakelési és farmolási lehetőségekkel.

A csapat egy irányítói (governance) tokenen is dolgozik, amely lehetővé teszi majd a közösség számára, hogy szavazzon és döntsön a DOGES (a jelenlegi natív érme) égetéséről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.