Egyes piaci szereplők szerint a bitcoin az arany árának 10%-át is elérheti

A kriptovaluták frontján most kis túlzással azt állíthatjuk, hogy minden a Bitcoin árának szárnyalása körül forog. Főleg, hogy az egy héttel ezelőtt jóslatokhoz és becslésekhez képest a legnagyobb kriptó képes volt túlszárnyalni a legtúlzóbb elvárásokat is és átlépte már bőven a 27 ezer dolláros árat is. Ezzel párhuzamosan viszont a jövő még elég szürkének tűnik. Főleg, hogy a szabályozók is egyre inkább célba vették a szektort. Az Egyesült Államokból érkező hírek a Ripple elleni per kapcsán is eléggé szigorú szabályozásokat ígérnek a jövőre nézve. Az amerikai pénzügyminisztérium által nemrégiben javasolt szabályok kötelezővé tennék az azonosítást a kriptotranzakciók minden fázisában. Például amikor valaki egy tőzsdéről egy személyes tárcába mozgat forrásokat. De most nem ez lesz a fő témánk, hanem az, hogy egy kriptókereskedő és befektető szerint a bitcoin az arany árának 10%-át is elérheti.

Egyes szakmabeliek szerint a bitcoin az arany árának 10%-át is elérheti

Érthetően ezek a javaslatok elég komoly felháborodást okoztak a kriptós közösségben, főleg, hogy még mindig nem volt idő megemészteni a stablecoin piac szabályozására tett javaslatokat sem. A kriptokereskedelemmel és digitális eszközökkel foglalkozó Galaxy Digital vezetője, Mike Novogratz mindenesetre nem ennyire borúlátó. Szerinte ugyanis ezek a szabályozásra tett javaslatok már csak a távozó vezetés utolsó ötletelései. Plusz nem igazán a kriptók, hanem inkább a kereskedők szabályozására irányulnak. Érdekes a nézőpont, főleg annak tükrében, hogy az elmúlt hetekben minden kriptós oldalon repkedtek a szalagcímek, miszerint az “amerikai kormány le akar számolni a kriptovalutákkal”.

Novogratz
Forrás: foxbusiness.com

Általánosságban belátható, hogy valamennyire van létjogosultsága Novogratz állításainak, hiszen a jelenlegi amerikai pénzügyminiszter, Steven Mnuchin és maga Donald Trump is ismert arról, hogy nem igazán kedvelik a bitcoint és a kriptókat. És szimplán logikusan gondolkodva belátható, hogy egy új elnök és egy új pénzügyminiszter felvázolhat másfajta megközelítést is. Főleg, hogy a most javasolt szabályozások megvitatására már biztos nem lesz 60 nap, ami a norma.

Hova tartanak a folyamatok?

Novogratz mindenesetre azt is hangsúlyozta az interjúban, hogy egy szigorú amerikai kriptoszabályozás oda vezethet, hogy Kína és más tengerentúli országok és régiók fognak igazán profitálni a kriptopiacok növekedéséből. És a Galaxy elnöke a végére hagyta a nagy kinyilatkoztatását. Eszerint simán elképzelhető rövidtávon is, hogy a bitcoin ára az arany árának 10%-ára fog felmenni. Ez pedig 60-65 ezer dollárt is jelenthet, ami nem is annyira kizárt. Hiszen ha azt nézzük, milyen ütemben öntik a pénzt a bitcoinba a vállalati, intézményi befektetők, akkor bármi megtörténhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük