6500 dollárig esett Thaiföldön a Bitcoin miután hirtelen a bezárás mellett döntött egy helyi váltó

A váltó zárásának hírére diszkontba fordult a helyi bitcoin árfolyam. Átszámítva 6500 dollárért is vásárolni lehetett a kriptóból.

A BX.in.th, az ország egyik legnépszerűbb helyi váltója, hétfőn jelentette be hogy szeptember 30-án leáll a platformján a kereskedelem. A hirtelen bejelentés mögött nincs egyetlen komoly indok sem, a közleményben csak annyit közölnek, a jövőben szeretnének más üzleti lehetőségekre koncentrálni.

A tradereknek november elsejéig áll rendelkezésükre idő, hogy bankszámlára vagy harmadik feles kriptotárcába kiutalják a betétjeiket. A közleményben kiemelték, nincs szó exitelésről, az eszközök biztonságban vannak amit az ügyfeleknek 100%-ban kifizetnek. Az 5 éves tőzsde tulajdonosai azt is hozzátették, nem tervezik meghosszabbítani a pénzfelügyeletnél kiváltott elektronikus pénzszolgáltatói licencüket.

A relatíve nyugodt üzenet ellenére a helyi piac pánikeladással válaszolt és volt olyan periódus, mikor a BTC árfolyama 200 000 thai bahtra esett, ami körülbelül 6500 dollárnak felel meg, mintegy 3300 dollárral a világpiaci árfolyam alatt. Publikáció idejére már kezd magára találni az árfolyam, ami 286 000 thai baht (9300 dollárnak felel meg).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük