Üdv Kínából: exit scam, állami hack és nagyon drága Valentin-nap

Az állítólagos exit scamtől az állami támogatású hackig és a 6,1 millió dolláros Valentin-napi ajándékokig, üdv Kínában.

EtherDelta botrány

Mint arról már korábban írtunk, a kínai rendőrség megkezdte az EtherDelta decentralizált kriptovaluta tőzsde platformjának kivizsgálását egy állítólagos exit scam miatt. Dovey Wan, a Primitive Ventures befektetési alap partnere, néhány napja egy Twitter bejegyzést tett közzé, amelyben az EtherDelta korábbi tulajdonosa és a kínai vásárlók között létrejött megállapodást is nyilvánosságra hozta.

„Az EtherDelta Kínában jelentős csalásban vesz részt, a rendőrség hivatalosan is jogi lépéseket tesz. A 2017-es átvétel után, az EtherDelta tényleges kedvezményezettjei kínaiak. „

Hozzátette, hogy az EDT token dühös befektetői tehettek feljelentést a helyi hatóságoknál, és a kínai rendőrség nem fog a vállalattal kesztyűs kézzel bánni, ha a kriptocsalásba nagy mennyiségű kiskereskedelmi tőkét is bevontak.

Egy súlyos SEC bírság után az alapító Zack Coburn eladta a platformot egy kínai üzletembereket tömörítő csoportnak, akik vélhetően a frissen befolyó tokenkibocsátási pénzzel meg akartak lépni (exit scam).

Államilag szponzorált kriptohackerek?

Egy múlt héten megjelent FireEye Threat Intelligence jelentés szerint az APT41 nevű hackercsoport a kínai kormánnyal együttműködve a kriptoszektorban tevékenykedő céget céloz.

Dovey Wan szerint: „A csoport kriptovalutákat is célzott, ideértve legalább egy olyan esetet, amelyben kapcsolat volt egy kriptovaluta és egy online videojáték platform között. 2018 októberében a csoport kifejlesztette az XMRig monero bányászszoftvert, így demonstrálva kriptók iránti érdeklődésüket.”

A dosszié azt állítja, hogy a csoport kapcsolatban áll a kínai hatóságokkal, hozzátéve, a tevékenységük miatt kezd elmosódni az állami hatalom és a kiberbűnözés közötti választóvonal .

Bitcoin, a tökéletes ajándék Kínában

Végül, szintén Kínában a kriptobálnák BTC-t küldenek egymásnak szeretetük kimutatásának jeleként a helyi Valentin-nap alkalmából. Augusztus 7-e a Qixi vagy Qiqiao fesztiválként elhíresült nap, amely egy ősi mitológiai szerelmes történet napja. Dovey Wan leírása szerint az 520 BTC szimbolikus, mivel az 520 kimondása hasonlít a “szeretlek – 我爱你 – wo3 ai4 ni3” ejtésére.

“A gazdag kínai kriptobálnák hevesen küldözgetik a szeretteiknek ajándékul a szimbolikus 520 $BTC-t.”

A jelenlegi bitcoin árfolyamon a romantikus gesztusok kedvezményezettjei 5,9 millió dollárral lettek gazdagabbak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük