7 blokkláncról szóló könyv, amit érdemes elolvasni

A blokklánc technológiákról és a kriptovalutákról szóló szakirodalom folyamatosan gyarapszik. Mi most 7 blokkláncról szóló könyvet hoztunk, amelyet mindenképp érdemes elolvasnod, ha érdeklődsz a téma iránt. Sajnos a felsorolt könyvek egyike sem jelent meg magyar nyelven, de angolul mind elérhető.

1. The Starfish and the Spider: The Unstoppable Power of Leaderless Organizations

Szerző: Ori Brafman, Rod A. Beckstrom

A The Starfish and the Spider, azaz A tengeri csillag és a pók című könyv a vezető nélküli szervezetek megállíthatatlan erejéről szól. A szerzők elmagyarázzák a könyvben a különböző elméleteket, amelyek a Bitcoin és Ethereum rendszerek létrehozásához elengedhetetlenek. Továbbá a tengeri csillag és a pók analógiájának felhasználásával szemléltetik a centralizált és decentralizált szervezetek közötti legfőbb különbségeket. A tengeri csillag jelképezi a decentralizált szervezeteket: ha levágják az egyik karját, képes regenerálódni és újat növeszteni.

2. The Basics of Bitcoins and Blockchains: An Introduction to Cryptocurrencies and the Technology That Powers Them

Szerző: Antony Lewis

A The Basics of Bitcoins and Blockchains a címéből adódóan a Bitcoin és a blokklánc technológiák alapjait mutatja be. A szerző elmagyarázza, hogy hogyan működnek a blokklánc technológiák és hogyan használhatóak fel arra, hogy bevételt generáljunk a vállalkozásunk számára. Különösen jó választás azoknak a kezdő vállalkozóknak, akik többet szeretnének megtudni a blokkláncokról és arról, hogy hogyan tudnák használni ezeket a technológiákat.

3. Bitcoin for Dummies

Szerző: Prypto

A Bitcoin for Dummies átfogó képet ad a Bitcoinról. A szerző bevezeti az olvasót a blokklánc technológia alapjaiba és bemutatja, hogy hogyan jött létre a Bitcoin. Megismerkedhetsz továbbá a Bitcoinnal való kereskedéssel és alapvető biztonságtechnikai kérdésekre is választ kaphatsz.

4. Blockchain: Blueprint for a New Economy

Szerző: Melanie Swan

Melanie Swan Blockchain című könyve a blokklánc ipar jellegzetességeit mutatja be. A szerző ismerteti a Bitcoinnal kapcsolatos alapvető információkat, valamint a Bitcoin és a blokklánc technológia használatának előnyeit kezdő vállalkozók számára.

5. Satoshi’s Vision: The Art of Bitcoin

Szerző: Craig Wright

A Craig Wright által írt Satoshi’s Vision, a Satoshi víziója minden szemszögből bemutatja a Bitcoint. A technikai részleteken túl a Bitcoin használatának morális és legális aspektusát is megismerheti az olvasó. Wright könyve ismerteti azt is, hogy a Bitcoin növekvő népszerűsége milyen előnyökkel járhat a vállalkozások vonatkozásában.

6. The Internet of Money: A Collection of Talks by Andreas M. Antonopoulos

Szerző: Andreas Antonopoulos

Antonopoulos könyve, a The Internet of Money bemutatja, hogy miért jött létre a Bitcoin. A szerző megosztja az olvasóval a kriptovaluta létrehozásának folyamatát és elmagyarázza minden egyes folyamat esetében, hogy miért volt rá szükség. Továbbá listába szedi a kriptovaluta számos előnyét, valamint ismerteti, hogy miként válhat a vállalkozók javára a technológia használata.

7. Complex Social Networks (Econometric Society Monographs)

Szerző: Fernando Vega-Redondo

Vega-Redondo a világháló létrehozásának társadalomra gyakorolt hatásait kutatja. Az összetett közösségi hálózatok elméleti szinten történő tanulmányozásával arra a megállapításra jutott, hogy a világ egy globális faluvá vált az internetes hálózati kapcsolatok révén. Továbbá állítása szerint egyetlen létező technológia sem képes az emberek között gyorsabban kapcsolatot létrehozni, mint a Bitcoin.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.