72 évesen koronavírusban elhunyt Grichka Bogdanoff

Gyászolja a kriptovilág a 72 éves korában elhunyt Grichka Bogdanoff “mémkirályt”. A Bogdanoff fivérek mindkettőjét komoly, de azért inkább vicces, mintsem rosszindulatú trollkodás övezte már közel egy évtizede, miután egyre több képtelen állítással rukkoltak elő. Legutóbb például akkor kerültek a rivaldafénybe, amikor azt állították, hogy segítettek Satoshi Nakamotonak megalkotni a Bitcoint. Ezt persze senki nem vette komolyan, hiszen semmilyen bizonyíték nem utalt rá, ellenben jóval többen nevettek a dolgon. Pedig bár a régóta furcsa fordulatot vett közszerepléseik és a meghökkentőre formált külsejük máshogy sugallhatja, a Bogdanoff fivérek egyáltalán nem buták. Mielőtt tévés szereplők lettek volna, mindketten magasan képzett atomfizikusok voltak.

Tévés karrierjük az 1980-as években indult, Franciaországban, ahol egy X files nevű műsort vezettek közösen. A két fivér karrierje és magánélete is szinte teljesen egybefolyt már évtizedek óta. Miután egyre több plasztikai műtéten estek át, az ismertségük is nőni kezdett, részben a meghökkentő külsejük miatt. Az egyértelműen látszó beavatkozások ellenére, a Bogdanoff fivérek sokáig tagadták, hogy sebészkés alá feküdtek volna. Miután már teljesen tagadhatatlanná vált, azután is igyekeztek kisebbíteni a beavatkozások valós mértékét. Egybehangzó vélemény szerint a kényszeres plasztikai beavatkozások kiváltó oka az volt, hogy képtelenek voltak elfogadni öregedésüket.

Élvezték a trollkodással járó figyelmet, maguk adták a trollok alá a lovat

A Bogdanoff fivérek neve az utóbbi évben egyre jobban összemosódott a kriptovilággal. A kripto rajongók a vicces külsejű fivéreket afféle mindent manipuláló, háttérbe húzódó piaci szereplőkként kezdték ábrázolni, különböző vicces mém videókban. A Bogdanoff fivérek persze kaptak az alkalmon és a nem várt figyelmet kihasználva ők maguk is elkezdtek egyre többet nyilatkozni a témába vonatkozóan. Állításaik különböző kriptó projektekben való titkos részvételről, valamint mindenféle konteó elméletekről persze legtöbbször teljesen légből kapottak és életszerűtlenek voltak, ami csak olaj volt a tűzre a további trollkodáshoz.

Grichka és Igor Bogdanoff december 15.-én került kórházba, COVID fertőzés következtében kialakult súlyos szövődmények miatt. Ismert összeesküvés elmélet rajongóként talán nem meglepő, hogy egyikük sem volt beoltva. Grichka Bogdanoff a fertőzés következtében december 28.-án elhunyt. Testvére, Igor, továbbra is életveszélyes állapotban van.