A Bogdanoff fivérek szerint ők és Satoshi együtt alkották meg a BTC-t

Igor Bogdanoff és Grichka Bogdanoff állításuk szerint egy közös japán tudós ismerősükön keresztül ismerkedtek meg Satoshi Nakamotóval, majd matematikusként vettek részt a bitcoin hálózat működési alapelveinek és forráskódjának kidolgozásában. Az állításból következően tehát a Bogdanoff fivérek egyben azt is mondják, hogy Satoshi Nakamoto egy valós személy, mi több egyetlen egy személy. Ezt azért fontos kihangsúlyozni, mert a BTC megalkotójaként csak a whitepaperről ismert Satoshit akkora homály övezi a mai napig, hogy sokan úgy vélik, hogy valójában Satoshi Nakamoto, nemcsak, hogy nem létezik, de a BTC megalkotása mögött nem is egy, hanem több ember áll.

Ezekkel az állításokkal azután rukkoltak elő miután már évek óta durva trollkodás övezi a személyüket a kripto közösség körében. A meme gyártók a Bogdanoff fivéreket különböző vicces paródiavideókban és képeken rendszeresen egyfajta mindenható piacirányító háttérszereplőknek állítják be. Persze ennek az egésznek semmi köze nincs valósághoz, még a mémek megalkotói szerint sem, az egész csupán klasszikus cinikus trollkodás.

Minden bizonnyal az állandó képtelen állításaikkal, a megmagyarázhatatlan plasztikai műtéteikkel, és a  folyamatos rivaldafény keresésükkel váltak az internet céltáblájává.

Vicc, de amúgy, elvileg még lehetséges is lehetne ez az egész történet

Az állításokon, miszerint a Bogdanoff fivérek és Satoshi között bármikor bármilyen kapcsolat lett volna, természetesen mindenki csak röhög. Pedig amúgy elvi szinten nem kizárható; Mielőtt túltolt plasztikai műtétek tucatjával elérték volna a mostani meghökkentő külsejüket és tévés személyiséggé váltak volna, a Bogdanoff fivérek képzett atomfizikusok voltak. Azaz elvi szinten tényleg volt olyan tudásuk, ami jól hasznosítható lett volna egy kriptovaluta projekthez.

A Bogdanoff fivérek azt is állítják, hogy Satoshi még a bitcoin 2008-as indulásakor a hozzájárulásukért cserébe kettő darab „ősi bitcoinnal” jutalmazta őket, ami két különleges, fizikailag is létező érmét jelent. Ezeket azonban eddig sajnos nem mutatták meg.

Az, hogy mennyire veszi a világ komolyan a néha francia Kardashian családnak is nevezett Bogdanoff fivéreket, jól mutatja, hogy még a hírt lehozó újságírók többsége is külön felhívja az olvasók figyelmét, hogy ezeket az állításokat azért nem érdemes túlgondolni.

Aki esetleg szeretné az agysejtjeit leépíteni az a lent megtekinthet egy Bogdanoff meme videót.

 

( Forrás )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük