75 millió dollár finanszírozást gyűjtött össze a Ledger hardver pénztárca gyártó

A francia Ledger hardver pénztárca gyártó cég 75 millió dollár külső finanszírozási forrást gyűjtött össze. A kockázati tőkéből származó forrást további kutatásfejleszésre és bővítésre fordítják majd.

Ledger hardver pénztárca banner

75 millió dollár Ledger hardver pénztárca fejlesztésre – nem ICO-ból

A kriptopénzek biztonságos tárolására szakosodott Ledger hardver pénztárca gyártó cég bejelentette, hogy kockázati tőke befektetők segítségével sikeresen zártak egy finanszírozási kört a cégnél. Tavaly márciusban már sikerült 7 millió dollárral feltőkésíteni a vállalatot, a mostani befektetési körben pedig 75 millió dollár külső finanszírozáshoz jutott a cég.

A kockázati befektetők között számos olyan cég is szerepel, akik számára egyáltalán nem újdonság a kriptopénz világ és a blokklánc technológia. A finanszírozást a Draper Esprit angol befektetői kör vezette, a befektetők között jegyzik a Draper Venture Network, a FirstMark Capital, a Cathay Innovation és a Korelya Capital kockázati tőke cégeket is. Tim Draper ismert befektető a kriptopénz világban, már 2014-ben is jelentős befektetéseiről volt híres, melyek mára minden bizonnyal sokszorosára nőttek. Novemberben arról nyilatkozott, hogy több, mint 200 millió dollárnyi befektetése van kriptopénzben – és akkor az árfolyam még sehol nem volt a mostani korrigált szinthez képest sem.

Bővítésre és fejlesztére költik majd az új forrást

A Ledger az új forrásból a kutatás fejlesztést szeretnék erősíteni amellett, hogy a jelenlegi működést és csapatot is bővítik majd. Új terméket is dobnak a piacra, Ledger Vault néven, mely bankoknak, befektetési alapoknak szeretné megkönnyíteni a kriptopénzek biztonságos tárolását. A Ledger Vault révén lehetőség nyílik egyszerre több számlakezelésére és aláírására is, mellyel tovább szeretnék bővíteni a felhasználóik körét.

Tim Draper cége fektet a Ledgerbe2017-ben a cég több, mint egy millió darab hardver pénztárcát értékesített, szemben a korábbi évvel ez 33-szoros (nem százalékos!) növekedés. 2016-os értékesítési adatok szerint ugyanis 30 ezer pénztárcát adott el egy évvel korábban a Ledger. A megnövekedett kereslettel nehezen tudja tartani a tempót a cég, ha most rendel valaki Ledger Nano-t valószínűleg csak március környékén kapja meg. Ezért a jelenlegi kapacitások bővítésére mindenképpen nagy szükség van.

A francia cég már most is globális hálózatként működik, összesen 82 munkavállaló dolgozik Párizsban, San Franciscoban és Vierzonban.

Itt elolvashatjátok a legfontosabb információkat, amit a hardver pénztárcákról és a Ledger Nano S-ről tudni lehet:

https://www.bitcoinbazis.hu/ledger-hardver-penztarca/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük