75 percet állt a BitMEX kereskedési motorja, nem történt likvidálás

Ma hasonló forgatókönyv játszódott le, mint a március 12-ei bitcoin-krach során.

75 percet állt a BitMEX kereskedési motorja és csak 15:29-kor állt vissza a kereskedés a rendes kerékvágásba. Az ügyfelek azt jelentették, hogy nem tudtak csatlakozni az oldalra, illetve az API is elérhetetlen volt.

A BitMEX szerencsére jobban kezelte a kibontakozó válságot és amint feltűnt nekik, egy bejegyzésben konfirmálták a probléma fennállását.

Ez után kissé több mint egy órával jelentették, hogy a hibát javították, újra lehet letéteket elhelyezni és kiutalni, illetve megbízásokat kiadni. A tőzsde jelentése szerint a leállás alatt nem likvidáltak pozíciókat, de ennél többet nem árultak el a furcsa esetről.

Márciusban ugyanilyen leállásra került sor, csak akkor a lehető legkritikusabb időpontban, mikor a BTC ára 7900 dollárról egészen 3600 dollárig zuhant, majd kezdett lassan újra felkapaszkodni. Az ominózus krach volt a Bitcoin történetének harmadik legnagyobb napi árkilengése.

Akkor a leállás ideje alatt 1.2 milliárd dollárnyi long megbízást likvidált automatikusan a BitMEX, ami ellen a kereskedők még csak lépni se tudtak.

A hivatalos nyilatkozatban a BitMEX DDoS támadásra fogta a leállást, ami sokak számára nehezen elhihető, hiszen pontosan a zuhanás ideje alatt zajlott le.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük