A pletykák szerint a technológiai igazgató lesz a Bitmain új CEO-ja

A Bitmain mostanában fogja kinevezni az új CEO-ját és ha lehet hinni a pletykáknak, a cég technológiai igazgatója kerül Jihan Wu helyére.

A Bitmain új CEO-ja

Jihan Wu helyére kerül a Bitmain új CEO-ja
Jihan Wu helyére kerül a Bitmain új CEO-ja

A világ legnagyobb kriptopénz bányászhardver gyártó cégének igazgatói székére úgy tűnik megvan az új jelölt. A South China Morning Post csütörtöki cikkében egy magát megnevezni nem kívánó forrást idéztek, aki a Bitmain új CEO-jának ügyében osztott meg pár új információt.

Korábban a CEO ügyvezetői pozícióját ketten töltötték be, Jihan Wu és Micree Zhan. A mostani hírek szerint őket fogja majd váltani Haichao Wang, aki jelenleg a Bitmain termékfejlesztésért felelős technológiai partnere. Wang már most is betölt vezető pozíciót a cégnél. A Bitmain előtt pedig termékmenedzserként és szoftvermérnökként dolgozott a pekingi Availinknél 2010 és 2017 között, mely félvezetőket gyárt. A pekingi Tshingua Egyetemen végzett, mely Kína egyik vezető technológiai oktatási intézményének számít.

Mindemellett viszont a jelenlegi társigazgatók sem hagyják ott teljesen a bányászóriást, ugyanis az igazgatóság elnökeiként továbbra is részt vesznek majd a Bitmain stratégiai döntéseiben. A két korábbi igazgató 2013-ban alapították a céget, Jihan Wu 21%-os tulajdonos, Zhan pedig 37%-ot tulajdonol a cég üzletrészéből, melynek értékét folyamatosan egyre többre becsülték az utóbbi hónapokban.

Folyamatban a tőzsdei bevezetés

Jelenleg a Bitmain még mindig a hong kong-i tőzsde felügyelet jóváhagyására vár a tavaly szeptemberben beadott részvény kibocsátási kérelme kapcsán. A tőzsde egyelőre azonban nem annyira akarja jóváhagyni a beadványt. A múlt hónapban arról pletykáltak, hogy a döntés halogatásának legfőbb oka, hogy a bitcoin bányászattal kapcsolatos szektor nem elég stabil, túl nagy a volatilitás az árfolyamokban.

A bányászcég eközben ráadásul több üzleti átalakuláson is átment. Decemberben a teljes dolgozói gárda felétől voltak kénytelenek megválni, mert a folyamatosan eső kriptopénz árfolyamok mellett már nem tudták garantálni a működési költségek és így a bérek kifizetését. Emellett a cég izraeli fejlesztő központját is be kellett zárni, ahogy azt pár héttel korábban jelentették, hogy a működést racionalizálni tudják. A leépítések után azonban úgy vélik, hosszútávon hatékonyan tudnak majd továbbműködni.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.