8 milliárddal kevesebbet ér a kriptopénz piac, BCH 24,4%-os mínuszban

Az elmúlt 12 órában több mint 8 milliárd dollár vált semmivé a kriptovaluta piacokon, a legnagyobb esést a bitcoin cash (BCH) és a stellar (XLM) szenvedte.

10 nap után először a BCH 500 dollár alá esett és jelenleg 480 dolláron cserél gazdát. Kevesebb mint egy hét alatt a havi csúcsnak számító 630 dollárról 24.4 százalékot veszített értékéből.

kevesebbet ér a kriptopénz piac

Mi történik a bitcoin cash árával?

A konszenzus eddig az volt, hogy hálózatfrissítés (hard fork) előtt, különösen akkor amikor a lánc szétválása garantált, a befektetők elkezdenek bevásárolni a coinból, mivel így nagy mennyiségű ingyencoint halmozhatnak fel. Ez történt 2017 augusztusában is mikor a bitcoin cash levált a bitcoin blokkláncáról.

Ennek köszönhetően a bitcoin cash árfolyama több mint 50 százalékot erősödött miután Craig Wright tábora bejelentette a hard forkot és a bitcoin cash SV várható születését.

A hard forkra holnap kerül sor és hatására a BCH tulajdonosok 1:1 arányban jutnak hozzá a BCH SV coinhoz is, ami a Poloniex elméleti BCH SV piacán már 200 dolláron kereskedik. Ezalatt a bitcoin cash folytatása, a BCH ABC a kezdeti 400 dolláros magasságokból egészen 267 dollárig zuhant.

Úgy tűnik a kiszámíthatatlanság levét a BCH issza meg mivel rövid idő alatt 7 százalékos gyengülésen ment át, ezzel az egyik legintenzívebb eladási hullámot generálva a hónapok során.

A BCH hash-háború kezd egyre személyesebbé válni ahogy Craig Wright a napokban jogi lépésekkel fenyegette az eredeti BCH fejlesztőket és bányászokat ami rányomta a bélyegét az ABD árfolyamára.

A Twitteren Wright a következőt írta:

“Garantálom, hogy BÁRMELYIK miner aki elfogadja a DSV-t [OP_DATASIGVERIFY] az felelős (a UK, Kína és USA joghatósága alatt) … A vége az lesz hogy csökken az értéke aki DSV-t használ … És én garantálom, hogy veszíteni fognak azok akik ilyen állításokat tesznek. Az ABD fejlesztőket személyes felelősség fogja terhelni. Ó… van egy mesterdiplomám jogból pont erről a területről.”

A Tweet-özön hatására rövid távon egyre többen kezdték el shortolni a BCH-t a BitMEX platformon. Ugyan enyhén erősödni tudott a BCH, de az intenzív eladási hullámot nem tudta megtörni.

A belháború nem tesz jót a kriptoközösségnek

A BCH belviszály kifejezetten ártalmas a kriptoközösség egészére. A bizonytalanság kihat a kisebb kapitalizációjú coinok teljesítményére és lévén másról nem szólnak a hírek mint a folyamatban lévő hard forkról, a kriptovaluták világát kevésbé ismerők, beleértve a befektetőket, startupokat és szabályozókat is azt a következtetést vonhatják le, hogy 10 év ellenére a kriptovaluták éretlenek egy szilárd alternatív befektetési eszköz szerepére.