8 millió eurónyi Bitcoint örökölt, de egy éve nem fér hozzá

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az olaszországi Brindisi városában egy megözvegyült nő 8 millió eurónyi Bitcoinhoz jutott, a bökkenő csak ott van, hogy még szakemberek segítségével sem fér hozzá.

Dél-Olaszországban, egész pontosan Brindisiben egy fiatal nő több mint egy évvel ezelőtt ezelőtt egy tragikus autóbalesetben elvesztette a férjét. A fiatalasszony két kisgyermekkel maradt egyedül. Társa elvesztése nemcsak érzelmileg jelentett hatalmas terhet a családnak, hanem anyagilag is. A fiatal anyuka nehéz helyzetbe került, férje halála után azonban nem sokkal megtudta, hogy élete párja évekkel korábban bitcoinba fektetett egy nagyobb összeget. A nőt sokként érte, hogy párja egész pontosan 2 millió eurót fektetett bitcoinba, amelyet egy hardvertárcában kötött le.

Menetközben kiderült, hogy a korábbi 2 millió euróból a Bitcoin árfolyam emelkedésével 8 millió eurós vagyonra tett szert a család. Ennyi pénzzel már királynőként élhet a fiatal anya a gyermekeivel együtt, az öröm viszont nem tartott sokáig. Az elhunyt férfi ugyanis olyan kiemelkedő biztonsággal őrizte a kriptopénzt, amihez a nő egyszerűen képtelen hozzáférni. Feltételezhetően a maximális biztonságra helyezte a férje a hangsúlyt, ez azonban nemcsak az esetleges hackerek hozzáférését nehezítette meg, hanem a feleségét is.

Képtelenség a tárcához hozzáférni

A kétségbeesett nő több szakembert, számítógépes gurut is felfogadott már a tárca kinyitásához, de ők sem jártak sikerrel. Mivel a férje tragikus hirtelenséggel halt meg, így semmilyen információt nem hagyott arról, hogyan lehet a kriptotárcát megnyitni. Az egyik népszerű olasz tévéműsor, a Le Iene segítségével egy számítógépes szakértőhöz fordult a családanya. Paolo del Checco, akinek komoly tapasztalata van a kriptotárcákat illetően azt nyilatkozta, hogy “ilyet még soha életemben nem láttam. Egy sor jelszó van, ilyen szintű biztonsági intézkedést egy átlagos befektető képtelen megeszközölni. A férje egy igazi ravasz befektető volt, aki mindent aprólékosan eltervezett. Egy ilyen védelmi vonalon több szakértő is nehezen töri át magát.”

A nő elismerte, hogy már egy éve dolgoznak rajta különféle informatikai szakemberek, de eddig még egyiknek sem sikerült a tárcához hozzáférnie. A hatóságok kriptotárcákkal nem foglalkoznak, elküldték azzal, hogyha a férje egy hagyományos bankszámlát hagyott volna a családra, a pénzét már rég megkapta volna.

Sajnos könnyen előfordulhat az, hogy hiába van az eszközön 8 millió eurónyi kriptovaluta, azokat az asszony sohasem tudja majd elérni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.