88%-al kevesebbet bányászik a Bitmain múlt hónaphoz képest

  • 12
  •  
  •  
  •  

Jelentős kapacitás visszaesést jelentett a Bitmain bányászóriás a napokban.

Kriptovaluta kereskedési robotok megfizethető áron! Passzív jövedelem egy életre!

Kevesebb a törpe a Bitmain bányában

A Bitmain bitcoin bányászati üzletága jelenleg 88%-al kisebb kapacitással dolgozik, mint egy hónappal ezelőtt. Ez azt jelenti lekapcsolhatták a gépek jelentős részét a hálózatról.

A cég minden hónapban kiad egy jelentést arról, hogy mekkora hash erőforrással bányászik. A május 7-ei jelentésben a SHA256-os algoritmussal futtatott gépek hashrátája jelentősen visszaesett. Ezek azok a gépek, melyek bitcoint és bitcoin casht bányásznak. Ebben a hónapban 237 PH/s volt a teljes kapacitása a Bitmain bányászgépeknek, míg egy hónappal ezelőtt 2072 PH/s áll még a jelentésben.

A pekingi székhelyű Bitmain bitcoin és altcoin bányászhardvereket gyárt, melyeket részben értékesít, részben pedig saját maga használja kriptopénz bányászatra. A cég tavaly július óta ad ki jelentést az éppen aktuális hash erőforrásáról. Az archív adatok szerint a jelentés indulásokat 1692 PH/s volt az általuk bányászatra fordított erőforrás, míg októberben ez 2339 PH/s-ra növekedett. November óta azonban a teljes bitcoin hálózat hashrátája csökkenni kezdett, ahogy a bitcoin árfolyama 4000 dollár alá bukott, ugyanis egyre több gépet kapcsoltak le a hálózatról, mert nem érte meg már ilyen árfolyam mellett működtetni a bányász hardvereket.

Kisebb szelet egy nagyobb tortából

A teljes hálózati kapacitást tekintve a Bitmain részesedése a hashrátából 4%-ról 0.4%-ra esett vissza.

A legnagyobb hash-erőforrás az Antminer S9-ből származott, úgy tűnik, hogy a Bitmain most ezeket a gépeket állította le, melyből korábbi adatok szerint összesen 130 ezer darab dolgozott a Bitmainnél.

A teljes bitcoin bányászat szektorát tekintve 6 hónapos csúcson van a Bitcoin hashrátája.

Kövess minket Facebookon és Twitteren is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!


  • 12
  •  
  •  
  •  

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.