BTC/USD elemzés: 9 bitcoin ETF sorsa dőlhet el a következő napokban

Hosszú idő után a kriptopénz piacok kezdenek magukra találni. A bitcoin (BTC) a 3 gyertyás forduló minta csúcsán áll. További erősödés várható ugyanis a SEC 9 bitcoin ETF kapcsán fog döntést hozni. A véleményezési periódus ma jár le. Ha a kérelmeket kompatibilisnek találja az amerikai értékpapír és tőzsde bizottság akkor a BTC/USD könnyen 7200 fölött találhatja magát.

SEC és bitcoin ETF: elhúzódó lánykérés

Eddig a SEC nem igazán akarta beadni a derekát és zsinórban 9 alkalommal utasított el bitcoin ETF-t (másodlagos befektetési eszközök, tőzsdén kereskedett alapok – a közösség az intézményi befektetők kriptogazdasági befektetéseinek felfutását várja tőle). Az elutasítást adminisztrációs malőr végett hozták és felülbírálás után több hetes véleményezési időszakot rendelt el a SEC, ami ma jár le. Hogy pontosan mikor dönt a SEC, az még kétséges.

Korábbi híradások szerint a SEC sikeresnek ítélheti a a VanEx kereskedőház SolidX Bitcoin ETF-ét miután a VanEx és CBoE képviselői tárgyalásokat folytattak a bizottság tagjaival. Amennyiben pozitív döntés születik, és valóban bevezetésre kerülhetnek a bitcoin ETF-ek, akkor a pozitív momentum kitarthat a piacokon.

Bitcoin hetes grafikon

9 bitcoin ETF
Lentről felfelé: – medve cél 3000 USD – fő támaszvonal 6000 USD-nél – ellenállás trend

A hétvégi rali egy újabb jelzés lehet arra, hogy a kriptopiacok megütötték az aljukat. A több mint 75 százalékos éves esés után jöhet egy pozitív negyedév. Fundamentális szempontokat figyelembe véve, árfelhajtó hatással lehet a bitcoinra a súlyosbodó USA – Kína kereskedelmi háború, a világgazdaságra leselkedő újabb válság és az iráni, valamint a venezuelai helyzet ahol a tőkekorlátozások miatt sokan a kriptovalutákba menekülnek. A 6000 dolláros fő támaszvonal nincs veszélyben és eddig mindig sikeresen visszapattant róla az USD.

A CoinDesk korábbi elemzése is azt mutatja, a bitcoin áttörte a szimmetrikus háromszög mintát és nincs messze az 50 napos exponenciális mozgóátlag (lila) vonalának áttöréséről ami tovább hajthatja felfelé az árfolyamot.

Bitcoin napos grafikon

Technikai szempontból a BTC/USD pár egy medvés kitörés mintába kereskedik október 29-e óta. De a tegnapi hirtelen emelkedések hatására egy három gyertyás bikás forduló mintát kapunk (three-bar, bull reversal). Jelen pillanatban a kivárás javasolt és a 7000-es ellenállás szint megütéséig nem érdemes hosszú távú következtetéseket levonni.

Miután ez megtörtént a trend is letisztul, a BTC fontos ellenállás szintek fölött kereskedne amit hajtana egy magas a fordulás miatt megélénkülő kereskedési volumen is.

A Bitcoin Bázis által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a Bitcoin Bázis nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük