Újra átszakadt a Tether-gát, pumpál a bitcoin cash és az altcoinok

Újfent megadta magát a Tether-gát (USDT) stabilcoin az 1:1-es fixárfolyama a dollárral szemben és másfél órával ezelőtt jelentős, 5 százalékos gyengülésbe kezdett.

A Tether jelenleg a Coin Market Cap statisztikái szerint ~0.95 USD körül kereskedik és egyelőre nem látni a végét a gyengülésnek.

Pár héttel ezelőtt már történt egy jelentős forráskivonás a Tetherből de akkor a bitcoinba hodliztak vissza a kereskedők.

Eközben az altcoinok rég nem látott raliba mentek át, a bitcoin cash vezeti a 24 órás rangsort és eddig 22 százalékot erősödött 24 óra alatt.

Észrevehetően pumpál a bitcoin gold és a DASH is. A bitcoin cash esetén a rali oka a november 15-re bejelentett hard fork lesz mely során kettéválik a blokklánca és a traderek ingyencoinokban részesülnek ha olyan tőzsdén vagy walletben tartják a bitcoin cash coinjaikat, amely támogatja azt.

Előfordulhat, hogy azok, akik mér Tetherben tartották vagyonaikat látva a megfelelő alkalmat most döntöttek úgy, hogy ideje kiszállni az USDT-ből és azt olyan eszközökbe menekíteni, mely nagyobb megtérüléssel kecsegtet. Ez jelenleg egyértelműen a bitcoin cash.

Meglepetésre a bitcoin partvonalról szemléli az eseményeket és szinte semmit se változott az árfolyam (-0.8%).

Az ether is profitált a hirtelen jött hétvégi banzájból és végre sikerült elmozdulnia a 200 dolláros ellenállás szintről.