HashFlare felhőbányász beszünteti a SHA-256 csomagok árusítását

Július 20-án jelentette be a népszerű HashFlare felhőbányász, hogy beszünteti a SHA-256 bányászatot és a SHA-256 csomagok árusítását. Az indok: a bányászati nehézség növekedése miatt nem tud jövedelmezően bányászni.

A HashFlare felhőbányász platformot 2013-ban alapították és üzleti modelljének lényege, hogy a felhasználó előfizet a felhőbányász által üzemeltetett hardverek hashrátájára. A szolgáltató gondoskodik a hardverről, a rendelkezésre állási időről és kiválasztja a leghatékonyabb és legmegbízhatóbb poolokat.

A döntés azután született, hogy a bitcoin bányászati nehézség növekedés és a piaci felfordulás közepette a cég képtelenné vált jövedelmezően bányászni. A HashFlare nyilatkozat szerint több mint egy hónapig a kifizetések a bányászcsomag előfizetőknek alacsonyabbak voltak, mint a szolgálati és karbantartási díjak. Július 18-ai dátumig, a cég állítása szerint sorozatosan meghaladták a cég karbantartási és szolgálati díjai a kifizetések összegét. A nyilatkozat szerint:

“Minden tőlünk telhetőt megtettünk, hogy megoldjuk a felmerült problémát – például számos technikai megoldást is figyelembe vettünk, melyek segítségével csökkenthetjük a karbantartási és áramdíjakat… Mivel a BTC bányászat továbbra sem jövedelmező, értesítünk mindenkit, hogy 2018. július 18-án el kellett kezdenünk lekapcsolni a SHA készülékeinket és a mai napon, 2018. július 20-án felfüggesztjük az aktív SHA-256 előfizetéseket.”

Ezzel egy időben a HashFlare bejelentette, hogy a felhasználóknak hitelesíteniük kell a személyazonosságukat az érvényben lévő KYC és AML törvények értelmében értelmében amit cég “hitelesített felhasználók nagyobb napi és havi kifizetési limitet kapnak” formában kommunikált.

Our Community Manager has visited new facility today. We’ve asked her to hold up a newspaper, in order to prove that the photo was taken today. 🙂 #ready #up #running #prepared #cryptocurrency #Bitcoin #cloudmining #hashflare #hashflaremining

HashFlare (@hashflare.io) által megosztott bejegyzés,

Az időhúzással a cég nyilvánvalóan a tömeges kifizetési kérelmeket szeretné elkerülni addig, amíg nem talál áthidaló megoldást a fennálló helyzetre. A vállalat többi szerződéses csomagját nem érinti a lépés az viszont még nem ismert, hogy a felfüggesztett aktív bányászcsomagok előfizetőit hogyan kárpótolják a kialakult helyzetért. A cég Észtországban bejegyzett cég.

Tegnapi napon a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) is csökkentette az éves bevételi és beruházási előrejelzését a visszaeső okostelefon és kriptobányász hardverek értékesítés miatt következett be. A TSMC chipgyártó, amely az Nvidia, Apple és a Qualcomm beszállítója, 10 százalékról egy számjegyűre csökkentette az éves bevételnövekedés százalékát.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük