Kaliforniában már stabilcoinban is fizethetnek adót a marihuána vállalkozások

Kalifornia törvényhozói elfogadtak egy törvényt, ami a helyi marihuána szektor vállalkozásainak lehetővé teszi stabilcoinban a díjak és adók befizetését. A törvényt február 21-én mutatta be a kaliforniai alsóház (California State Assembly).

A törvény lehetővé tenné az államnak, városoknak és megyei adóhivataloknak Kaliforniában, hogy stabilcoint is elfogadjanak. A stabilcoinok árfolyama egy fizikai eszközhöz, vagy egy fiatpénzhez van rögzítve. A döntés csak a kannabisz ipari vállalkozásokra vonatkozik, ha például a növénytermesztési adóikat vagy jövedelemadóikat szeretnék befizetni. A törvény 2020. január 1-én lép életbe. A 953-as törvényben a következőt olvashatjuk:

A törvényjavaslat lehetővé tenné, hogy egy város vagy megye határozza meg azt a módszert, hogy vagy közvetlenül elfogad stabilcoinokat a joghatóság által hitelesített digitális tárcába, vagy olyan harmadik féltől származó digitális eszközfizetési processzort használ, amely lehetővé teszi a stablecoinok azonnali konvertálást amerikai dollárra és annak elhelyezését a joghatóság számláján.

A marihuána több amerikai államban is legális, de ennek ellenére a kannabisz vállalkozások sokszor nem képesek a bankok még alapvető pénzügyi szolgáltatásait se igénybe venni. Ennek oka az állami és a szövetségi szintű szabályozási ellentmondásokban keresendő. A legtöbb ilyen pénzügyi szolgáltatás a Federal Deposit Insurance Corporation (Szövetségi Betétbiztosító) védi, de a marihuána termesztés és vállalkozások, a szövetségi törvények szerint továbbra is illegálisnak minősülnek.

A kannabisz vállalkozások több százezer dollárt kell hogy készpénzben tartsanak a bankok rugalmatlansága miatt. A törvény elsőként a nagy mennyiségű készpénz csökkentését szolgálná, amik adók formájában az adóhatóságnál végzik. A kaliforniai kincstárnok, Fiona Ma, nem sokkal korábban a pénzügyi szolgáltatások bizottsága előtt tett tanúvallomást a kannabisz szektort sújtó adóbevételi eljárások körül kialakult anomáliákról:

Kitömött táskák és néha készpénzes bőröndök érkeznének negyedévente egyes kijelölt irodáinkba, és néhány vállalkozás tulajdonosának 350 mérföldet kellene vezetnie az adók megfizetése miatt.

A Dash kriptovaluta vállalkozás (és coin) helyi hálózata már 2017-be Dash fizetési opciókat és PoS terminálok kihelyezését kezdte meg a marihuána iparág fizetési opcióinak megkönnyítése érdekében. A Dash ezzel 10-15 százalékos költségmegtakarítást kívánt elérni a szektorban, mivel a papírpénzekkel való adóbefizetés kiiktatása révén redukálható a pénzszállítás és értékőrzés költségigényes procedúrája is.

Kalifornia nem az első állam, mely lehetővé teszi az adóbefizetést kriptovalutákban. New Hampshire állam januárban nyújtott be egy törvényjavaslatot a Bitcoin (BTC) mint állami szintű fizetőeszköz elfogadására.

Hasznosnak találod a munkánk? Támogass minket egy kis kriptóval!

[su_row]
[su_column size=”1/2″] [su_list] Bitcoin[su_spoiler title=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]
[su_list] Ether és ERC20 tokenek[su_spoiler title=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]
[/su_column]
[/su_row]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük