Öt vezető kriptopénz, ami az év eleje óta legalább megduplázta árfolyamát

Mialatt a kriptopénz piacok kifejezetten jól muzsikálnak az elmúlt 2 hónapban, addig éves összehasonlításban a többség még a 2018 során elszenvedett veszteségeit se tudta ledolgozni. Van persze néhány kiváltságos helyzetben lévő top 100-as coin, melyek árfolyama 2019 január óta már legalább 200%-os megtérülést hozott befektetőiknek.

Öt vezető érmének hozott árstabilitást az április

2018 sok alternatív digitális eszköznek maga volt a pokol, értékük 90-95%-át is elvesztve, de nem így 2019. Az újévben zöldbe váltott a teljes piac fokozatosan visszatérve a 2018 végi árszintekre.

Persze voltak olyan érmék, melyek 100 000x megtérülést is hozhattak a konyhára, de azokat jobb óvatosan kezelni, mert könnyen piaci manipuláció állhat a ralijuk mögött. Az alacsony likviditású, nevesincs tőzsdéken jegyzett többségénél simán csak pump and dump sémáról kell beszélnünk.

A top 100-ban viszont van már feltörekvő unikornis, melyekre érdemes hosszabb távon odafigyelni: Binance Coin (BNB), a Brave böngésző Basic Attention Tokenje (BAT), az Enjin Coin (ENJ), Ravencoin (RVN) és a Crypto.com Chain Token (CRO).

Az öt alternatív érme több mint 200%-os növekedést mutatott 2019. január elseje óta és mind megvásárolhatóak a Binance kriptotőzsdén bankkártyával és bitcoinnal, USDT-vel, etherrel és más stabilcoinokkal egyaránt.

1) Binance Coin

Amikor magas piaci értékű érmékre kerül a sor, akkor a Binance tőzsde BNB tokenje dominálja a piacot. A 2017 júliusában kibocsátott tőzsdecoin az ICO-ja során 15 millió dollárt gyűjtött, amit azóta bőségesen visszafizetett a befektetőknek. Január óta 310%-ot ment és várhatóan még tovább fog erősödni köszönhetően a napokban bejelentett Binance Chain natív blokklánc indulásnak. A blokklánc platform skálázhatóságot és gyorsaságot kínál a rajta kibocsátott tokeneknek és ezzel könnyen az Ethereum direkt versenytársává válhat. Sokak szerint a Binance tőzsde kezdi túlságosan nagyra nőni és bár ugyan még nem élt vissza méretbeli erejével, de a hónapban megmutatta mire is képes: Changpeng Zhao CEO saját utasítására delistázták a Bitcoin SV-t, melynek az árfolyama zuhant is 20%-ot.

2) Basic Attention Token

Öt vezető kriptopénz, ami az év eleje óta legalább megduplázta árfolyamát

A Brave böngésző Basic Attention Tokenje (BAT) szintén meteorikus emelkedésen van túl. A böngészőt pár nagynevű oldal is integrálta már, köztük a The Guardian, The Washington Post és a Vimeo, melynek hatására a januári 0.12 dolláros árfolyamról 0.4 dollár fölé emelkedett az árfolyam. Sőt, egyes hírek szerint a Facebook és a Google is komolyan gondolkodik a teljes tokenkínálat felvásárlása iránt ezzel még feljebb lökve az árfolyamot.

3) Enjin Coin

Az Enjin egy rugalmas és ingyenes platformot kínál a tokenizált játéktárgyak generálására és integrálására. Az Enjin Coin (ENJ) egy Ethereum ERC20 protokollú token és a piaci kapitalizációja 148.95 millió dolláron áll. A Coincodex adatai szerint január óta 356%-kal nőtt az árfolyama az etherhez képest, amivel az egyik legjobban teljesítő érme a piacon. Az áremelkedés szorosan összefügg a Samsung S10 telefonjába integrált kriptopénztárca sorsával, melybe a Samsung többek között az ENJ-t is felvette.

4) Ravencoin

A Ravencoin (RVN) egy másik kimagaslóan teljesíthető bányászható coin. Január óta 380%-ot ment. A nyílt forrású, Bitcoin alapú projekt csak március első hetében 122 százalékot emelkedett. Sokan a Lightning hálózat integrációjának tudják be a csillagászati emelkedést az USD/RVN kereskedési pár bevezetése mellett. Changpeng Zhao Binance tőzsdéjén szintén kereskedhető.

5) Crypto.com Chain Token

Öt vezető kriptopénz, ami az év eleje óta legalább megduplázta árfolyamát

A CRO, a Crypto.com (korábban Monaco) natív tokenje se panaszkodhat. Az év elején még 2 centet érő token mára közel 8 centet ér dollárban, ami több mint 280%-os emelkedést jelent. A legnagyobb ugrást az Upbit márciusi listázása jelentette.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük