Holnap forkol a Ravencoin (RVN)

Holnap magyar idő szerint 17:00 órakor forkol a Ravencoin (RVN). A fork keretében az eddigi X16R algoritmusról X16Rv2 algoritmusra frissítenek.

Fontos, hogy mindenki, aki bányászik, rendelkezzen egy a legfrissebb Raven Core tárcával (már ha helyi tárcát használtok). A bányászpoolok elméletben már frissítettek vagy készen állnak a holnapi frissítésre. A 2Miners bányászpool legalábbis már bejelentette a támogatását.

Szintén fontos, hogy frissítsétek a bányász szoftvereket a hardveretektől függően. Ha nem frissítetek a fork előtt, akkor nem tudtok tovább RVN érméket bányászni. Jó pár számmal vannak olyan bányász szoftverek, amik bejelentették az X16Rv2 algoritmus támogatását.

Az X16Rv2 legfontosabb funkciója, hogy ASIC-ellenállóvá teszi a protokollt, így fogva ki a szélt a tőkeerős monster bányászgyártók mögül és meghagyva a bányászatot decentralizáltnak és garázsváltozatnak, már amennyire csak lehet (bár a friss Nvidia-riportunk alapján előfordulhat, hogy a GPU gyártók üzleti érdekei húzódnak a háttérben). A fork után az ASIC RVN bányászok inkompatibilisek lesznek a hálózattal, ami azt is jelenti, hogy a videokártya bányászok hashereje növekedni fog és ezzel magasabb blokkjutalomban részesülnek.

Nvidia GPU bányászok X16Rv2 támogatással:
z-enemy 2.2 Nvidia GPU miner (1% fejlesztői jutalék)
– T-Rex 0.14.4 Nvidia GPU miner (1% fejlesztői jutalék)

AMD GPU bányászok X16Rv2 támogatással:
teamredminer v0.5.9 AMD GPU miner (2.5% fejlesztői díj)

CPU bányászok X16Rv2 támogatással:
cpuminer-opt 3.9.8 CPU miner (ingyenes és nyílt forráskódú)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük