Tovább hömpölyög Craig Wright ügye miután nem tudott elszámolni bitcoinjaival

Az ausztrál informatikus és önjelölt bitcoin feltaláló Craig Wright ügye tovább hömpölyög, miután beismerte, nem tud átutalni félmillió bitcoint az elhunyt Dave Kleiman biztonsági szakember testvérének, aki még 2018-ban perelte be amiért állítólagosan ellopta bátyja bitcoinjait és szellemi tulajdonát.

A dél-floridai kerületi bíróság futó ügy október 30-ai meghallgatási dokumentuma alapján Wright kihátrált a bírósági egyezség mögül, aminek értelmében kötelezve lett szellemi tulajdonjoga felének és a 2014 előtt bányászott bitcoinjainak átadására az elhunyt nevében eljáróknak. Az egyezség felmondásával újabb meghallgatások várhatóak.

Ira Kleiman azzal vádolja Wrightot, hogy üzleti dokumentumokat, e-maileket manipulált és megkárosította a bátyját.

Wright-ra még augusztusban szabták ki az egyezséget miután nem volt képes elszámolni a bírónak az összes bitcoin címével, amiken állítólag a mesés bitcoin vagyona lapul (1.1 millió BTC).

A meghallgatás során Wright az állította, hogy a bitcoinok elérhetetlenek mivel korábbi üzlettársa David Kleiman elhunyt, illetve a komplikált titkosítási sémák miatt. A bíró azonban elutasította az érvelését, mert szerinte inkonzisztensek és rosszhiszeműek.

“Ezek a meghallgatások Craig kérésére kezdődtek, és annak a ténynek köszönhetően, hogy Craig kiállt állítása mellett, azt jelenti, hogy rendelkezik az egyezség finanszírozására szükséges vagyonnal” – nyilatkozta Velvel Freedman, a Roche Freedman ügyvédi iroda, Dave Kleiman felperesének ügyvédje.

Wright állítólag megszegte az egyezséget. Korábban például a Dorian hurrikánra hivatkozott és arra hivatkozva kért extra időt, hogy eljuttassa fellebbezését a bíróságnak.

Mindenesetre nem kell túlságosan aggódnia, lesz ideje alaposabban felkészülni, vagy megtalálni az 1.1 milliós bitcoin tárcák privát kulcsait, mivel az ügy folytatására 2020. március 30-ra írtak ki meghallgatást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük