Blokkláncfejlesztőnek tanulnál? Kezdd ezekkel az ingyenes kurzusokkal

Talán nem is kell mondanunk, hogy a blokklánc az egyik legfelkapottabb technológiai újítás az utóbbi években. Emiatt aztán nem is csoda, hogy a terület szakemberek iránti kereslete is egyre jobban nő, amit mi sem jelez jobban, mint hogy a hagyományos oktatási rendszer is kezdi felvenni a fonalat képzések indításával.

Persze emellett számtalan online kurzust is elvégezhetsz, ha először csak kóstolgatnád, vagy inkább saját tempódban tanulnád ki a szakmát. Mutatjuk is a hét legjobb ingyenes tanfolyamot!

1. BlockChain Theory 101

Ez egy rövid, de annál tartalmasabb bevezető kurzus arról, hogy mi is az a blokklánc – bemutatja, hogy mi az a bányászat, mi az az okosszerződés sok egyéb alapfogalom mellett. Csak másfél óra és tényleg megéri.

2. Enterprise Blockchain Fundamentals

Az online kurzus keretében megtanulhatod, hogy milyen hatással van a blokklánc a vállalkozásokra sok valós példa mentén. Struktúráját tekintve mindössze napi tizenöt perc öt napon keresztül. Ha kontextusba szeretnéd helyezni a technológiát, akkor muszáj!

3. Blockchain Fundamentals

Az elméleti bevezető után ez egy gyakorlatorientált online tanfolyam, aminek fókuszában az Ethereum blokklánc, az okosszerződések fejlesztése, és a privát blokklánc létrehozása áll. Nagyon ajánljuk! Nem hosszú és 10 napig ingyenesen férhetsz hozzá a tananyaghoz.

4. Blockchain Basics by Coursera

Ez egy nagyobb Blokklánc specializációnak az első része a Courserán, amit a Buffalo-i Egyetem és a State University of New York készített közösen. A tantervben olyanok szerepelnek, mint a decentralizált peer-to-peer network, az elosztott főkönyv és a consensus protokoll. Csak arra kell figyelnetek, hogy a 7 napos próbaidő alatt befejezzétek a 19 órás kurzust.

5. Ethereum Development Course — Blockchain at Berkeley

Ezt a kurzust kifejezetten olyan programozók számára találták ki, akik szeretnék beleásni magukat az Ethereum blokkláncfejlesztésbe. Ha érdekel a DApp (decenralized application) fejlesztés, neked találták ki!

6. Blockchain — Principles and Practices

Ezen a középhaladó tanfolyamon megtanulhatod, hogyan működik a blokklánc technológia többek között a Bitcoin és az Ethereum esetében. Alapvető algoritmusokkal kezd, majd bemutatja, hogyan kell tranzakciót rögzíteni a block-on Merkle-fa használatával. A kurzus végeztével tudni fogod, hogy hogyan hozd létre a saját blokkláncodat. Mivel ugyanaz a platform kínálja, mint a 3. ajánlott kurzusunkat, ha mindkettőt elvégeznéd, érdemes ugyanabban a 10 napos próbaidőszakban.

7. Introduction to Cryptocurrencies and Blockchain

Ezt a kurzust azoknak találták ki, akiket a kriptovaluták érdekelnek a leginkább a blokklánc vonatkozásában. Szóval, ha ez érdekel leginkább, kihagyhatatlan!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük