Előkerült az elveszettnek hitt bitcoinbálna, Joe007

Mint arról néhány hónapja írtunk, eltűnt Joe007, a közkedvelt bitcoinbálna, aki korábbi mozgásairól bőszen cikkeztek a kripto-híroldalak és többször hozták összefüggésbe egy-egy bitcoin árfolyamváltozással. Joe007 gyakran jó tanácsokat osztogatott a Twitteren, majd 21 millió dolláros veszteség után eltűnt a Twitterről és a Bitfinex-ről is. Most ismét elkerült a már rajongói táborral büszkélkedhető Joe.

A közismert bitcoinbálna most azt mondta, hogy egy új bikaciklus indul el. A Federal Reserve ugyan pénzzel árasztja el a piacot, ez viszont csak egy félrevezetés. Joe007 utalt Travis Kimmel Twitter bejegyzésére is, aki korábban a GitPrime adatelemző platform vezérigazgatója volt.

Kimmel ugyanis azt írta, hogy a Federal Reserve pénznyomtatási tevékenysége nem feltétlenül hígítja az amerikai dollár készletét a rendszerben, úgy ahogyan azt sokan várták. Azt gondolja, hogy bár a banki tartalékok jelentősen megnövekedtek a Fed mennyiségi enyhítésére irányuló programnak köszönhetően, az új dollár valószínűleg nem lép be a rendszerbe, mivel mind a bankok, mind pedig a fogyasztók elég pesszimisták a gazdasági kilátásokkal kapcsolatban.

Kimmel úgy véli, hogy a FED csak egy nagy showműsort rendezett a pénznyomtatással. A GitPrime korábbi feje szerint a Federal Reserve semmit sem tud tenni azért, hogy új dollár kerüljön a rendszerbe, hacsak a bankok nem adnak több pénzt. Kimmel álltja, a jövőben dollárhiány lesz, mivel a befektetők dollárt adnak a részvényekért, miközben a hitelfelvevőknek el kell kezdeniük a kölcsönök visszafizetését. Joe007 egyetért ezzel az állítással. A bitcoinbálna azt írta:

Igen, a helyzet mély iróniája az, hogy a pénznyomtatás ellenére óriási globális (euró) dollár likviditási hiány van.”

Az ellentmondásos kereskedő úgy gondolja, hogy a hiány még a több milliárd dolláros ösztönző csomag kiosztása után is megmarad.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük