JP Morgan: az Y generáció bitcoin preferenciája az arannyal szemben a hosszútávú siker titka

JP Morgan szerint a Bitcoin továbbra is a 2020-as esztendő legsikeresebb terméke lesz, amivel a kriptovaluta még a másik idei kedvenc aranyat is lenyomja. Az Y generáció, azaz a 1980 és 1995 között születettek, befolyása folyamatosan nő a befektetési piacon, és a bitcoin preferenciájuk megalapozza a kriptográfiai eszközök jövőbeli sikerét is.

A pénzügyi intézmény meglátása szerinte a digitális valuta elfogadottsága továbbra is növekszik az intézményi befektetők körében és az olyan nagyvállalatoknak köszönhetően, mint a PayPal fizetési óriás.

Kapcsolódó: Üdv a klubban: A PayPalnál is lehet bitcoint venni

Arany vs. Bitcoin

“A fizikai aranypiac 2,6 billió dollárt ér, amely magába foglalja az arany ETF eszközöket.”írja a JP Morgan egy pénteki bejegyzésben. A pénzügyi óriás arra következtet, hogy ahhoz, hogy a bitcoin felzárkózzon az aranyhoz piaci értékéhez, “a kriptovalutának tízszeresére kellene emelkednie a jelenlegi szintjéről.”

A cikkírás idején a BTC piaci kapitalizációja 254 milliárd dollár, míg egy Bitcoin árfolyama meghaladta a 13 700 dollárt.

JP Morgan: Miért értékesek a kriptopénzek?

JP Morgan vezérigazgatója, Jamie Dimon – aki korábban a bitcoint csalásnak nevezte – elismerte, hogy “a kriptopénzek nemcsak menedékeszközként, hanem fizetési eszközként való hasznosságuk miatt is értékesek.”

A bankóriás szerint “mivel a jövőben egyre több gazdasági szereplő fogadja el a kriptovalutákat fizetési eszközként, így egyre magasabb lesz a hasznosságuk és piaci értékük.”

Az Y generáció hozza el a változást

A JP Morgan úgy véli, hogy az Y generáció kulcsfontosságú lesz a Bitcoin jövőbeli sikereinél is, de a fordulót az hozza el, hogy egyre több nagyvállalat fog bitcoint elfogadni, tartalékolni és ezzel eltüntetve a digitális arany és fizikai arany közötti értékkülönbséget.

A bitcoin árfolyam csaknem 15%-ot emelkedett a Square amerikai pénzügyi szolgáltató október 8.-i nyilatkozata után, miszerint 50 millió dollárért bitcoint vásárolt.

A PayPal két héttel ezelőtti bejelentése után pedig, a digitális pénz árfolyama áttörte a 13 000 dolláros szintet.

Várhatóan még több vállalat fogja követni a Square és a PayPal nyomdokait azzal, hogy nagy mennyiségű bitcoint tartalékolnak, így az ebből fakadó csökkenő kínálat még tovább fogja nyomni felfelé az árfolyamot (nem befektetési tanácsadás).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük