Elérhető a zcash az Appstoreban – Az Apple legitim kriptopénznek tekinti az Zcasht

A Jaxx kripto pénztárcán keresztül most már elérhető a zcash az Appstoreban. Az Apple jóváhagyta a digitális pénztárca frissítését, ezzel pedig tulajdonképpen elfogadta a zcash altcoin létjogosultságát.

Zcash az Appstoreban

A Jaxx egy olyan több kriptopénz kezelésére alkalmas digitális pénztárca, mely az altcoin használóknak teszi könnyebbé az életét az okos telefonos applikációval. A bitcoin mellett litecoin, ethereum és dash altcoinok voltak elérhetőek eddig az alkalmazásban. Egy új frissítéssel pedig most a zcash támogatás is megjelent a programban az iOS és az Android platformokra.

Minden fejlesztő ismeri az Apple szigorú jóváhagyási folyamatát, mely révén a mobilos applikációk és frissítéseik belkerülhetnek az AppStoreba. Számos tesztelés és részletes ellenőrzés előzi meg minden új program bevezetését.

Az Apple ráadásul különösen érzékeny a kritopénzekkel kapcsolatos szolgáltatások és applikációk kapcsán. Ha az Apple úgy ítéli meg egy kriptopénz nem fér bele az iOS ökiszisztémába, akkor egyetlen fejlesztőnek sem engedi, hogy az adott altcoinnal kapcsolatos programot fejlesszen.

Rögös volt az új idáig

2016 szeptemberében még nagyon más volt az Apple hozzáállása a zcashhez. Tavaly ősszel ugyanis a Jaxx fejlesztő csapatát és a cég igazgatóját, Anthony Diloriot felszólította az Apple, hogy távolítsák el az altcoint az applikációból.

Letölthető az AppStoreból a Jaxx frissítéseEzután a Jaxx fejlesztői csapata még mélyebbre ásta magát az iOS applikációk jóváhagyásának bugyraiba és egy hosszabb fejlesztési időt ütemezetek elő a zcash integrációra. Az volt a céljuk, hogy biztos minden szempontnak megfeleljen majd a frissítés.

A Jaxx programozói szorosan együttműködtek az Apple csapatával, hogy az applikáció jóváhagyásra kerüljön. Melynek eredménye, hogy az Apple a héten elfogadta a frissítést és a zcash mögött álló kriptografikus technológiát. Az AppStoreból már le is tölthető a Jaxx frissített verziója ezen a linken.

A frissítés jóváhagyásával több száz millió iOS felhasználóhoz juthat el a zcash altcoin. A kriptopénztárca igazgatója, Dilorio kihangsúlyozta, hogy a zcashben rejlő anonimitási lehetőségek jelentősen növelhetik a felhasználói bázisukat. Emellett pedig a Jaxx egy felhasználó barát platformot teremt mindenkinek, aki a digitális pénzekkel szeretne kereskedni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük